2010. május 28.

Dekoratív úszómedence-festék

Dekoratív úszómedence-festék

Magasfényű, kemény, rugalmas, időjárásálló, színváltozásra nem hajlamos bevonatot képez a vízálló Úszómedence-festék, mely vízterhelésnek kitett, alapozóval bevont betonfelületek védelmére szolgál. A kétkomponensű átvonófesték dekoratív megjelenését és előnyös tulajdonságait hosszú időn át megtartja.

A Festékipari Kutató Kft. saját fejlesztésű terméke a betonmedencék vízálló bevonóanyagaként szolgáló kétkomponensű Úszómedence-festék, mely hengerezéssel, ecseteléssel, illetve szórással hordható fel. Az előírt arányban (3:1) adagolt, gondosan felkevert A és B komponens Purakril hígítóval hígítható a felhordási konzisztenciára. A hígított anyagot 20 °C hőmérsékleten a komponensek összekeverését követő 4 órán belül fel kell használni. 20 °C-nál magasabb hőmérsékleten csökken a bedolgozhatósági idő.

A festéket 1–2 rétegben kell a száraz beton-, illetve kőfelületre hordani. Két rétegben alkalmazva az első réteg 8 óra száradási idő elteltével vonható át. Szobahőmérsékleten a bevonat 24 óra alatt szárad meg, de végső keménységét csak a felhordást követő körülbelül 7 nap elteltével éri el.

Ha csúszásmentes felületre van szükség, az első réteg felhordása közben száraz, maximum 20–30 μm-es szemcseméretű kvarcliszt elterítése ajánlott, amit a második réteg a beágyazódását és száradását követően részlegesen betakar.

 

Dekoratív úszómedence-festék

 

Az Úszómedence-festék jellemzői

• A komponens: színes, fényes lakk;

• B komponens: színtelen folyadék;

• feldolgozhatósági idő: 20 °C-on 4 óra;

• felületi száradás: 20 °C-on 2 óra;

• átkeményedés: 20 °C-on 24 óra;

• anyagszükséglet: négyzetméterenként 6–8 kg.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog