2010. február 19.

Légszárító készülékek akár kölcsönzésre is

Légszárító készülékek akár kölcsönzésre is

Az épületbeázások okozta nedvesedések megszüntetése jelentősen felgyorsítható a környezet páratartalmának folyamatos alacsony szinten tartásával – e célra szolgálnak a Pannon-Protect Kft. kínálta megvásárolható vagy kölcsönözhető Corroventa légszárító gépek.

Épületbeázásokkor, a hiányos vagy helytelen szigetelések miatti vizesedésekkor a kiváltó okok megszüntetésén kívül a nedvesség okozta károk mérséklésére is szükség van. A falazatok, berendezési tárgyak, a helyiségben, épületben tárolt anyagok természetes száradása annál gyorsabb, minél szárazabb levegő veszi azokat körül. A száradás felgyorsítására szolgálnak a – környezet páratartalmát folyamatosan alacsony szinten tartó – Corroventa légszárító gépek.

Légszárító készülékek akár kölcsönzésre is

A Corroventa légszárító berendezések alkalmazási lehetőségei:

• csőtörésekkor, beázásokkor keletkezett falnedvesség megszüntetése;

• építőipari munkák során a száradás felgyorsítása;

• mezőgazdasági termékek (gyümölcsök, virágok stb.) szárítása;

• a tűzivíz által okozott nedvesség eltávolítása;

• egyéb olyan terület, ahol fontos a páratartalom alacsony szinten tartása.

A Corroventa CTR típusú forgótárcsás szárítóberendezések energiatakarékosak, nagy kapacitásúak, ugyanakkor kis helyet igényelnek. A forgótárcsás technológiának köszönhetően folyamatosan gondoskodnak a levegő szárításáról, illetve a nedvesség helyiségen kívülre juttatásáról.

A készülék ventilátor segítségével szívja be a helyiség nedves levegőjét, ami áthalad a szűrőbetéten. A szűrőbetéten átjutó levegő jelentős része száraz levegő formájában visszakerül a helyiségbe, kisebb része pedig felmelegítés után a szűrő párátlanítását látja el, és a kültérbe vezető csövön keresztül a kivont páratartalommal együtt távozik. A szűrőbetét szárítóanyaga szilikagél, ami súlya 40 százalékának megfelelő nedvességet képes megkötni, és a folyamatos kiszárításnak köszönhetően szinte korlátlan ideig használható.

A Pannon-Protect Kft. szakemberei a nedvesség okozta károk mérséklése mellett természetesen az épületek vizesedésének megszüntetésében is segítséget nyújtanak, legyen szó a csapadékvíz elvezetéséről, a talajvízszint süllyesztéséről, a falazatok szigeteléséről, szárításáról, lélegzővé tételéről stb.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

épjog