cemix

2010. március 02.

Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer

Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer

A svéd központú Lindab cégcsoport egyik legfrissebb fejlesztése a Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer – az automatizált, termelékeny gyártástechnológiával készülő burkolatrendszer a kiemelkedő műszaki tulajdonságok mellett esztétikus, modern építészeti megjelenéssel is rendelkezik.

A Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer markánsan tagolt, vízszintes és függőleges vonalazású homlokzati megjelenést nyújt az épületek számára. A falkazetták tervezésénél az ihletet a következetes vonalvezetésű és modern megjelenésű, letisztult svéd építészeti hagyományok adták. Az anyag, a felület és a szín tökéletes, harmonikus egységet alkot.

A falkazettás burkolat kitűnő és esztétikus megoldást kínál új építések és homlokzatfelújítások esetén is. Ipari csarnokok, középületek, irodaházak, vagy exkluzív lakóépületek könnyűszerkezetes szerelt falburkolataként egyaránt kiválóan alkalmas. A falkazettás homlokzat könnyen kombinálható egyéb falburkolatokkal is, nagy szabadságot engedve az építészeti megjelenítésnek, illetve a vevői igényeknek.

 

Svédacél alapanyag, színes bevonati rendszer

A kazetták alapanyaga a többi Lindab lemezterméknél már jól bevált, nagyszilárdságú tűzihorganyzott acél, biztosítva a megfelelő mechanikai ellenálló képességet és korrózióvédelmet. Az acélmagon lévő többrétegű bevonatrendszer tovább növeli a falkazetták tartósságát, ezáltal az épületek hosszú éveken át megtartják alakjukat, felületi kiképzésüket.

A Premium falkazetták legkülső rétege, a bevonat határozza meg a színválasztékot is. A 20 µm vastag PVDF bevonat négyféle kedvelt alapszínben (fehér, fekete, sötétezüst, acélmetál) létezik, míg a porszórásos technológiával felvitt fedőfesték – a piacon egyedülálló módon – a RAL/NCS színskála szerinti bármilyen színű lehet.

 

Komplett rendszer – kiváló műszaki tulajdonságok

A Lindab Premium falkazetták kiképzése hosszú, megfontolt termékfejlesztési munka révén érte el végső formáját. A kazettatáblák mérete a gyártási lehetőségek mellett szabadon választható (maximális magasság 940 mm; maximális hosszúság 2400 mm). A speciális, bepattintható alsó-felső peremmel készülő kazetták egyrészt lehetővé teszik a rejtett rögzítést (a csavarok nem láthatók a homlokzaton), másrészt károsodás nélkül megengedik a hőmérséklet változás hatására bekövetkező kismértékű mozgásokat. A biztonságos vízelvezetés érdekében a kazetták felső oldala kifelé lejt, míg az acélkazetták mögötti légrés kiszellőztetését gyárilag készített nyílások biztosítják az alsó oldalon.

 

Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer

Fejlett műszaki megoldások: rejtett rögzítés, sarokelemek, bepattintós illesztés, szellőzőnyílások

 

A csatlakozó falfelületek homogén, folytonos megjelenése érdekében egyedi sarokkazetták is gyárthatók. A csatlakozó élek nem folytonosak, ezért a kazetták mögött légmentes és vízzáró réteget (páraáteresztő fóliát, vagy építőlemezt) kell elhelyezni. A kazetták tartószerkezete függőlegesen elhelyezett kalapprofilú acéllécekből áll; a megfelelő hőszigetelést és párazárást a belső falrétegekkel kell megoldani. A kazettákkal azonos színű rögzítőcsavarokból és különféle takaró szegélylemezekből (nyílászárók, csatlakozó élek) álló tartozékrendszer egységes és elegáns megjelenítést tesz lehetővé.

 

Saját fejlesztésű célszoftver

A Premium falkazetta-rendszer gyors és hatékony tervezését a Lindab saját fejlesztésű CassetteSoft programja segíti, amely az AutoCad Architecture alatt futtatható speciálisan kidolgozott modul. Az általános CAD-formátumban előre elkészített homlokzati rajzok alapján a szoftver lehetővé teszi a falkazetták építészeti és gyárthatósági szempontból optimális kiosztását, elkészíti a falburkolat háromdimenziós látványmodelljét, a szükséges szerelési rajzokat és anyagkonszignációt a tartozékokkal (kalapprofil lécekkel, szegélyekkel, csavarokkal) együtt. A program minden kazettához azonosító kódot rendel – ami megjelenik a terveken és a legyártott elemeken is –, valamint a CNC gyártáshoz szükséges fájlokat is generálja.

 

Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer

A saját fejlesztésű Lindab CassetteSoft célszoftver a hatékony tervezés és gyártás eszköze

 

Egyszerű és gyors kivitelezés

A Premium homlokzati kazettákat a CassetteSoft program által létrehozott szerelési tervek szerint beszámozva szállítják az építési helyszínre. A bepattintós rögzítésű kazettarendszer rendkívül gyorsan, könnyű kézi szerszámokkal szerelhető a megfelelően előkészített, sík fogadószerkezetre (kalapprofil tartóvázra). Pontos méretfelvétellel véglegesített tervek esetén a helyszíni vágási igény gyakorlatilag kiküszöbölhető

 

Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer Markánsan tagolt megjelenésű homlokzati falkazetta-rendszer

A falkazetták szerelése gyors és egyszerű

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog