2010. április 05.

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

Egy rétegben alkalmazhatóak, kedvezőtlen környezeti adottságok mellett is egyszerűen és biztonságosan – áram, gáz és gépi eszközök nélkül – kivitelezhetőek a Grace Construction Products vízszigetelő anyagai. A háromféle – egymással is kompatibilis – termékrendszer hosszú távon megoldja a vízszigetelési problémákat.

A Grace cég korszerű vízszigetelő termékcsaládjai az építmény teljes élettartamára biztos megoldást nyújtanak. Az egymással teljes mértékben kompatibilis és variálható Preprufe, Bituthene és Procor vízszigetelő rendszerek alkalmazásában – a megfelelő termék kiválasztásától, a leggazdaságosabb megoldás kidolgozásáig, vagy a termékek beépítéséig – teljes körű segítséget nyújtanak a cég szakértői.

 

Erősen a felülethez tapadó vízszigetelő lemezek

A Preprufe vízszigetelő lemezek erős adhéziós kötéssel tapadnak a védendő teherhordó vasbeton szerkezet teljes felületéhez, aminek eredményeként megszűnik a vízvándorlás kellemetlen jelensége, ugyanakkor a lemezek együtt mozognak az épülettel, tehát a talaj esetleges mozgása sem képes károsítani a szigetelést. A robusztus (mátrixban hengerelt HDPE) lemezeken közvetlenül szerelhető a betonacél. Az elkészült szigetelés 70 méteres víznyomásig alkalmazható, vegyszerálló és gázzáró, így alkalmazásával akár agresszív talajvíz esetén is porszárazzá tehetők a talajszint alatt elhelyezkedő terek.

A rendszer védőbetont nem igényel, sőt megfelelően tömör altalaj esetén az aljzatbeton is elhagyható. A függőleges felületeken – résfalra, meglévő szomszédos építményre vagy dúcolatra, egyoldalú zsaluzatra – rögzítendő, öntapadó átlapolásokkal ellátott tekercsek elhelyezéséhez szigeteléstartó falra sincs szükség.

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

[1] A Preprufe vízszigetelő lemezek erős adhéziós kötéssel tapadnak a védendő teherhordó vasbeton szerkezet felületéhez

 

Rendkívül gyorsan beépíthető öntapadó szigetelések

A külső és belső vízszigetelések egyszerű, ugyanakkor megbízható megoldásai a hazánkban is már jól bevált, vegyianyag- és gázálló Bituthene szigetelőlemezek. Az öntapadós termékcsalád tagjai egyszerűen, gépek, elektromos áram vagy gázpalackos melegítő készülék nélkül rögzíthetők. A rendszer kellősítőjének (Primer B2) köszönhetően a lemezek egyedülállóan gyorsan beépíthetők, és nedves felületre vagy friss, lépésálló betonra is probléma nélkül elhelyezhetők, típustól függően akár már -10°C hőmérséklettől. A lemezek – 200 százalékos szakadási nyúlásuk mellett – igen ellenállóak is: legerősebb változataik 70 méter vízoszlopnyomás elviselésére is alkalmasak egyetlen rétegben.

A széleskörűen alkalmazható Bituthene lemezek modifikált bitumenes tapadórétege esetleges átszúródásakor öngyógyuló tulajdonságokkal bír.

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

[2] A Bituthene lemezek a rendszer kellősítőjének köszönhetően nedves felületre vagy friss, lépésálló betonra is rendkívül gyorsan beépíthetők

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

[3] Preprufe és Bituthene szigetelések együttes alkalmazása

 

Közvetlenül burkolható folyékony vízszigetelés

A Procor szórható vagy kenhető szigetelőanyag többek között felhasználóbarát tulajdonságaival emelkedik ki a hasonló, folyékony vízszigetelések közül. Használatával a teraszok, zöldtetők, valamint a tagolt, kedvezőtlen adottságú, vagy nedves felületek szigetelése sem okoz problémát. Közvetlen burkolhatóságának és – vízbázisú lévén – alacsony károsanyag tartalmának köszönhetõen zárt vizes helyiségekben (fürdőszoba, vécé), belső felújításoknál is alkalmazható. Az 500 százalékos nyúlási képességgel rendelkező, kétkomponensű, műgumi alapú anyag erősítőszalagok használata nélkül áll ellen akár 20 méteres vízoszlop nyomásának is.

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

[4] A szórható vagy kenhető Procor szigetelések közvetlenül burkolhatók, akár 20 méteres vízoszlop nyomásának is ellenálló felületet képeznek

 

A Grace Construction Products bemutatott termékeinek közös tulajdonságai:

  • rugalmasak, nedves felülethez, illetve más szigetelőanyagokhoz jól tapadnak;
  • beépítésük nem igényel sem különösebb szaktudást, sem gépi eszközöket;
  • rossz környezeti adottságok mellett is egyszerűen, biztonsággal alkalmazhatók;
  • egy rétegben biztosítják az igényelt vízszigetelő hatást;
  • használatuk biztonságos, összességében pedig gazdaságos.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog