cemix

2010. április 17.

Alépítmények oldalfalainak korszerű vízszigetelése

Alépítmények oldalfalainak korszerű vízszigetelése

A Mapei, illetve az általa 2008-ban megvásárolt Polyglass csoport szakemberei áttörő technológiai újítást dolgoztak ki a bitumenes lemezek gyártásában: a Reoxthene technológia révén megváltozik a bitumenben lévő polimerek egymás közti kapcsolata, aminek eredményeként a lemezek rendkívül könnyűek, fajsúlyuk kisebb a víznél.

Az új fejlesztésű Reoxthene termékcsaládjának elemei a -5 °C-os hideghajlíthatóságú és rendkívül jó ár-érték arányú Bitulight alaptermék, a 4 mm vastag, -10 °C-os hideghajlíthatóságú Evolight, valamint a csúcsminőségű, -15, illetve -20 °C-os hajlíthatósági értékű Pro-Evolution és Elastolight. Ezek az anyagok kimagasló méretstabilitású és teljesítményű, folyamatos szálú nem szőtt poliészter hordozóval készülnek.

A Mapei és a Polyglass közötti sikeres együttműködés első kutatási-fejlesztési eredménye a Reoxthene technológia. Az új technológiával készülő, alépítmények oldalfalainak szigetelésére szolgáló Easy-Lift lemez legfőbb előnye kis súlya: a 3 vagy 4 mm vastag, 7,5 m hosszú lemezből álló tekercsek mindössze 20 kg-osak, ami hatékonyan segíti a bármilyen helyzetben történő, könnyű alkalmazhatóságot. A speciális polimergyanta alapú lemez másik fontos előnye fokozott tapadóképessége, ami kis láng használatával is egyszerű rögzíthetőséget eredményez. A kis súly az új gyártási technológiának köszönhető, aminek következtében ugyanis megváltozott a bitumenben lévő polimerek egymás közti kapcsolata.

A Reoxthene technológia 4 mm vastag, a víznél kisebb fajsúlyú bitumenes lemezek gyártását tette lehetővé. (Pár hónappal ezelőttig a legfejlettebb technológiákkal is csak a vízzel egyenlő fajsúlyú bitumenes keverékek készülhettek, melyek 4 mm vastagságú lemezei vízbe helyezve elsüllyedtek). A Reoxthene-lemezek rendkívül jól ellenállnak a magas hőmérsékletnek is (extrém magas hőmérsékleti viszonyok között is bedolgozhatók, illetve járhatók).

Alépítmények oldalfalainak korszerű vízszigetelése

A Reoxthene termékek csomagolása is újszerű: a raklapra helyezett tekercsek különleges védőfóliát kapnak, mely a káros UV-sugaraktól védi a lemezeket, így a termék hosszú ideig megőrzi minőségét.

A Polyglass az új technológiák és termékek bemutatására mindig fontosnak tartotta a multimédiás eszközök használatát. Legújabb ötlete a több száz videót tartalmazó I-Roof, mely nemcsak a különböző technológiákat és termékeket mutatja be, hanem rengeteg tippet és tanácsot is ad a kivitelezések még hatékonyabbá tételére.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog