2010. április 27.

Villanykörte alakú LED-lámpák

Villanykörte alakú LED-lámpák

Az Osram Parathom Classic lámpája a világ első olyan izzólámpa alakú, normál foglalatba csavarható LED-es fényforrása, amely teljes mértékben helyettesítheti a 40 wattos izzólámpát. Ugyanakkor a Parathom Classic azonos fényáram kisugárzásához 80 százalékkal kevesebb, mindössze csak nyolc watt energiát igényel.

A Parathom Classic LED-lámpa átlagos élettartama 25 ezer óra, vagyis a hagyományos izzólámpa élettartamának 25-szöröse. Élettartama során minden lámpa csaknem 200 euró villamosenergia-költséget takarít meg, és áramfogyasztása több mint 400 kilogrammal kevesebb széndioxid-kibocsátást okoz.

 

Higanymentes, UV- és infravörös sugárzás nélküli világítás

A Classic Parathom kompakt, törés- és rázásálló lámpa, ami kiválóan alkalmassá teszi bármilyen felhasználási terület számára. A lámpák teljesen mentesek a higanytól, és az általuk előállított fény nem tartalmaz sem UV-, sem infravörös sugárzást. Mivel a lámpák integrált elektronikus előtéttel működnek, élettartamuk végén a fényforrásokat szakszerűen kell ártalmatlanítani, például az elektronikus hulladékot újrahasznosító kommunális központokba (hulladékudvarokba) történő leadás után.

 

VilágíVillanykörte alakú LED-lámpáktási hatások, hangulatvilágítási lehetőségek

A Parathom Classic A 40 része az Osram LED-lámpák folyamatosan bővülő körének, amelyek a high-tech megoldásokat értékelő fogyasztók érdeklődésére is számot tarthatnak. A LED-lámpák mindenek előtt a hangulatvilágítások terén tűnnek ki. A folyamatosan bővülő termékpaletta magában foglalja a Parathom Classic B 25 típust, és számos további terméket. A Parathom Reflektor sorozat hatékonyan hozzájárulhat a különleges világítási hatások létrehozásához. A termékcsoport fényforrásai kitűnő megoldást nyújtanak képek, tárgyak vagy akár növények megvilágításához is. A Parathom Deco sorozatnál a fény színe is előtérbe lép: ezek a lámpák kék, zöld, piros, sárga vagy váltakozó színekben kaphatók, így alkalmazásukkal különleges hangulat teremthető a lakásokban, a klubokban, vagy akár a kerti grillezéseknél is.

 

 

hírlevél-feliratkozás

épjog