cemix

2010. május 03.

Az acél védősapkáktól a szabadbetonozásig

Az acél védősapkáktól a szabadbetonozásig

Ahogy az elmúlt években, a Peri idén is jelen volt a Bauma kiállításon, ahol 4200 négyzetméteren mutatta be termékújdonságait. Az idei fejlesztések az elemek hatékonyabb kihasználhatóságára, tartósságuk növelésére, illetve fokozottan biztonságos alkalmazhatóságukra irányultak.

PEP Ergo acéltámaszok

Az új PEP Ergo acéltámaszok kis önsúlya és megnövelt teherbíró képessége könnyebb kezelhetőséget eredményez, ezáltal a hasonló típusú zsalutámaszokhoz képest akár 70 százalékkal is növelhetik a munkavégzés hatékonyságát. A kalapáccsal üthető állítóanya átdolgozott csavarmenete könynyebb kizsaluzást tesz lehetővé.

 

VT 20K tömör fatartó

A Peri új védősapkát fejlesztett ki a VT 20K jelű tömör fatartók végeire. A homorú végű tartógerinc, valamint az övvégeket körbefogó robusztus acélsapka megakadályozza a tartóvégek fehasználáskori sérülését. Az acélsapkát a magas műgyanta tartalmú, nagy tömörségű gerinc kevésbé igénybe vett szakaszán rögzítik. Ezek az apró változtatások, illetve az övek kiváló minőségű északi fenyő alapanyaga a fatartók eddiginél is többszöri felhasználhatóságát és hosszabb élettartamát teszik lehetővé.

Az acél védősapkáktól a szabadbetonozásig Az acél védősapkáktól a szabadbetonozásig

 

Bővített Variokit elemkészlet

Az egyszerű elemcsatlakozásokkal rendelkező Variokit rendszer mozgatósínes szegélyzsaluzó kocsival, hídszegély- és hídpályakonzollal, valamint Variokit előtolt zsaluzattal egészült ki, mely termékek tovább szélesítik a rendszer alagút- és hídépítéseknél történő alkalmazhatóságát. E rendszerrel készült a szabadon betonozott Oparno-híd is, ahol 195 tonnás, 6,35 méter hosszú, 104 méter fesztávú ívszegmenseket betonoztak.

Az acél védősapkáktól a szabadbetonozásig

A Peri a Bauma kiállításon bemutat egy Variokit rendszerelemekből épített, nehézállványként használható tornyot is, mely akár 40 méter magasságban is képes 240 tonna tornyonkénti teherbírásra.

 

Továbbfejlesztett Up Rosett állványrendszer

A megerősített elemekkel továbbfejlesztett Peri Up Rosett állványrendszert beépített járótábla-biztosítás, előretolható korlátok és önzáró rendszerű „Gravity Lock” ék jellemzik. A fejlesztések révén a Peri Up Rosett állvány már teherhordó állványként is alkalmazható. Új elemekkel helyettesítették a fej- és támaszrészt, a teherbírást pedig az alap- és zárórudaknál megnövelt csőátmérő alkalmazásával, valamint a szárak egymástól kis távolságban történő elhelyezésével növelték. A fejlesztések által 30 százalékkal növekedett az állvány teherbíró képessége (minden szár minimum 50 kN teher felvételére képes).

Az acél védősapkáktól a szabadbetonozásig

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog