2010. május 04.

Szórható, légzáró és légtömör hőszigetelés

Szórható, légzáró és légtömör hőszigetelés

A szerkezeten és a szerkezetekben duzzadó Demilec hőszigetelő hab tökéletesen kitölti a rendelkezésre álló helyet, a legapróbb réseket, repedéseket is megtalálja, idomul az egyenetlenségekhez, mindezt káros nyomás kifejtése nélkül. A kifejlődött hab légzáró, kizárva a konvekciós légmozgást, így kívülről sem hatolhat párás levegő a szerkezetbe.

A texasi Demilec kétkomponensű poliuretán habjai a hőszigetelő rendszerek új generációját képviselik. A szórásos felhordásnak köszönhetően a Demilec-komponensekből egyrétegű, toldások és átlapolások nélküli, légzáró (a légzárás hatékony páravédelmet is jelent), monolitikus hőszigetelő réteg jön létre. A hab jól tapad mind az aljzatokhoz és szerkezeti elemekhez, mind pedig saját magához és más hőszigetelő anyagokhoz. A zsugorodás és roskadásmentes Demilec hab hőszigetelések nagymértékben tompítják a külvilág zajhatásait, és kizárják a szálló allergéneket, por- és pollenszemcséket is.

A Demilec habok egyik fajtája a Sealection 500 kétkomponensű, nyitott cellás, félmerev, szórható poliuretán hab hőszigetelő rendszer, mely környezetsemleges módon kizárólag saját víztartalmával duzzasztott, nagyon alacsony beépített sűrűségű termék. Kivitelezés közben látványosan térfogatának 120-szorosára duzzad, miközben hozzáragad a határoló szerkezetekhez, légzáró réteget alkotva azokkal együtt.

 

 

A Sealection 500 alkalmazási lehetőségei

A Sealection 500 nyitott cellás szerkezete miatt beltéren használható, csekély sűrűsége és nyomószilárdsága folytán nem terhelhető hőszigetelés. Kitűnő megoldást nyújt szerelt szerkezetek (falak, válaszfalak, födémek, tetőszerkezetek) hőszigetelésére. Alkalmazható hagyományos épületek bármilyen beltéri – például tetőtér-beépítés esetén szarufák közötti – hőszigetelésre is.

Szórható, légzáró és légtömör hőszigetelés

Szórható, légzáró és légtömör hőszigetelés

Szórható, légzáró és légtömör hőszigetelés

 

A Sealection 500 kínálta előnyök

A légtömör anyagszerkezetű, zsugorodás és roskadásmentes Sealection 500 a hagyományos hőszigetelésekkel szemben nem egyszerűen felfekszik a felületre, hanem a kifinomult kémiai reakcióknak köszönhetően tökéletesen kitölti a rendelkezésre álló teret.

A Sealection 500 jelentős hő- és páratechnikai szerepe mellett megakadályozza a szerkezetben a konvenciós légmozgás kialakulásának lehetőségét, illetve a párás levegő szerkezetbe jutását, ezáltal a hagyományos anyagokkal utolérhetetlen hatékonyságú, egyrétegű, toldások és átlapolások nélküli, monolitikus hőszigetelő réteget hoz létre. A szórható poliuretán hab kötetlen alakfelvételi jellegéből adódóan korlátlan tervezői szabadságot enged.

A Sealection 500 egyetlen szettjének két komponenséből (körülbelül 2x200 liter) optimális esetben körülbelül 50 m3 kész hab nyerhető. A kivitelezés rendkívül hatékony, egyszerű és gyors, ami alacsony élőmunka-igénnyel párosul.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog