2010. május 07.

Moduláris lemezkialakítás, de tökéletes vízzárás

Moduláris lemezkialakítás, de tökéletes vízzárás

A Ruukki Finnera elnevezésű cserepeslemezei a moduláris lemezkialakítás ellenére is egységes, tökéletesen vízzáró tetőfelületet képeznek, ugyanakkor tartósan védettek az időjárás viszontagságaival szemben – az újdonságok a lemezek kialakításában és felületkezelésében rejlenek.

A zord finn időjárásra tervezett Finnera cserepeslemezek elülső hajlítása folytonos tetőzárást tesz lehetővé, ezáltal – a moduláris lemezkialakítás ellenére is – megakadályozva a csapadékvíz beszivárgását a tetőfedés alá. A cserepeslemez elején található hajlított rész révén szorosan egymásba kapcsolódó elemek az eddig megszokott nagyelemes formával is szakítanak: kiselemes rendszerként, standardizált csomagolásban kerülnek az építkezésekre.

Moduláris lemezkialakítás, de tökéletes vízzárás

Különleges élhajlítás a tökéletes vízzárásért

 

A cserepeslemez bármilyen tetőforma fedésére kitűnő megoldást nyújt, legyen az nyereg-, sátorvagy kontyolt tető. A Ruukki által gyártott cserepeslemezek – így a Finnera is – előnyösen alkalmazhatók régi, hagyományos megjelenésű épületek magastetőinek felújításához. A többféle színben kapható lemezek megjelenésükben megtévesztésig hasonlítanak a kerámia alapanyagú tetőfedésekhez, miközben 5,2 kg/m2-es önsúlyuk csak töredéke a hagyományos tetőfedő anyagokénak. A mindkét oldalán tűzihorganyzott acéllemezek kétoldali felületkezeléssel készülnek. Az előre gyártott panelek hasznos fedési szélessége 1140 mm, maximális hosszúsága 725 mm, profilmagassága 52 mm.

Moduláris lemezkialakítás, de tökéletes vízzárás

 

Felületkezelés a tartósságért

A fém tetőszerkezetek időjárás viszontagságaival szembeni ellenállásának egyik legfontosabb feltétele a tetőfedő anyag felületkezelése, vagyis a festékbevonat. A Finnera cserepeslemezek egyedülálló bevonata olyan különleges felületet képez, amely tartós és hatékony korrózió elleni védelmet nyújt az acél alapanyagnak, illetve megakadályozza a lemezek fakulását is. A Finnera cserepeslemezek kétféle RAL színben: RR29 vörös és RR32 sötétbarna színekben rendelhetők.

Moduláris lemezkialakítás, de tökéletes vízzárás

Az 5,2 kg/m2-es önsúlyú Finnera cserepeslemezek rendkívül gyorsan szerelhetők

 

Tetőkiegészítők – nem csak esztétika

A Ruukki tetőhéjazati rendszerét különféle kiegészítők – mint például páralecsapódást gátló fólia, tetőkibúvó, kéményszegély, tetőlétra stb. – teszik teljessé. Az előregyártott ereszcsatorna-rendszerek funkcionális befejezést adnak a tetőnek, melyek sima görbületekkel képzett felületein nem rakódik le a szennyeződés.

A Ruukki Finnera termékére 40 év technikai és 15 év esztétikai garanciát vállal.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog