2010. május 09.

Kiemelkedően tartós fémtetők

Kiemelkedően tartós fémtetők

Az alumíniumtetőket és homlokzatburkolatokat gyártó Prefa olyan speciális technológiát fejlesztett ki, amivel az – egyébként sem nem rozsdásodó, sem nem törő – alumíniumot még erősebbé és megbízhatóbbá teszi. A Prefa P.10 az első alumíniumbevonat, mely matt megjelenésű, mégis UV- és időjárásálló, valamint színtartó.

Az egyre szélsőségesebb időjárási körülményeknek elsősorban a ház teteje van kitéve. A viharokon, jégesőn, hóterhen és hőingadozáson kívül már erős egyéb terhelések (savaseső, kipufogógázok, kémiailag agresszív légkör stb.) is érik az épületeket, melyek csökkentik a tetőszerkezetek élettartamát, és mind az alapanyagukat, mind a felületüket károsítják.

A Prefa által kifejlesztett új bevonat úgynevezett coil coating eljárással, mintegy 20 lépcsőben készül, melynek során a festéket két rétegben beleégetik a tető- és homlokzatburkoló elemek felületébe. A felhordáskor alakítható felületű, nehézfémet nem tartalmazó festékréteg száradás után tartósan ellenáll a hőmérséklet ingadozásainak és az időjárás viszontagságainak. A Prefa P.10 bevonat háromféle színben: antracit, rozsdavörös és világosszürke változatokban rendelhető, stukkó, vagy sima felülettel.

Kiemelkedően tartós fémtetők

Az alumínium olyan alapanyag, ami hosszú élettartama és tartóssága miatt bármilyen körülmények között megállja a helyét; a Prefa alumínium tetőfedő elemek törése pedig még az extrém időjárási körülmények között is kizárt. Az új bevonat forradalmisága abban rejlik, hogy egyesíti magában a matt megjelenést és az UV sugárzással szembeni ellenállást – olyan matt bevonat készült, melynek különleges, csak mikroszkóp alatt látható felületi gyűrődései megannyi minimális visszaverődést eredményeznek, és amely minden eddiginél színtartóbb.

A szokványos tetőfedő anyagoknál jóval ellenállóbb, bevonatos alumíniumból készült Prefa tetők valóban időjárásálló borításként védik az épületet. Az új technológia a kivitelezők számára további előnyöket is nyújt, a burkolóelemek ugyanis könnyebben korcolhatókká és egyszerűbben javíthatóbbá váltak.

Kiemelkedően tartós fémtetők

Prefa P.10 bevonattal készülő termékek: PrefaLZ lemezszalag korcolt fedéshez, Prefa Classic és Prefa Zsindely kiselemes fedés, Prefa 20x20 homlokzatburkoló rombusz, Prefa Sidings tálcás homlokzatburkolati rendszer.

Az alumínium alapanyag és a kimagaslóan ellenálló új bevonat kombinációjával a Prefa elérte, hogy – egyedüli gyártóként – 40 éves alapanyag- és színgaranciát adhat termékeire.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

épjog