2010. június 01.

Védőszőnyegek újrahasznosított gumiból

Védőszőnyegek újrahasznosított gumiból

Elsősorban mélyépítési műtárgyak, illetve tetőszerkezetek különböző anyagú vízszigeteléseinek mechanikai védelmére szolgálnak a Kraitec lemezek – a gyors beépíthetőség, az azonnali használhatóság és szükség esetén a könnyű visszaszedhetőség mellett e termékek előnye, hogy beépítési vastagságuk csupán 4–15 mm.

A Kraitec szigetelésvédő lemezek poliuretán-elasztomer ragasztóval összepréselt, ipari melléktermékekből visszanyert, újrafelhasznált gumiból készült granulátumból állnak. A 4, 6, 8, 10, 12 és 15 mm-es vastagságban gyártott nedvesség- és fagyálló, nem korhadó Kraitec Top lemez elsősorban pincék, mélygarázsok, járható lapostetők, terasz- és parkolótetők, valamint zöldtetők szigetelésvédelmére alkalmazható termék.

 

Védőszőnyegek újrahasznosított gumiból

 

Az 1,25 méter széles tekercsekben kapható Kraitec Top lemezt a vízszigetelés elkészülte után, a szigetelőlemezre fektetett elválasztó rétegre (polietilén fóliára vagy geotextíliára) kell fektetni, átlapolással illesztve vagy tompán ütköztetve. A szigetelésvédelem két egymásra fektetett lemezből is elkészíthető, ilyenkor a lemezeket egymáshoz képest eltolva kell illeszteni. Az elhelyezett szigetelésvédelem gyalog vagy kis munkagéppel azonnal járható, így rögtön folytatódhat a további szerkezetek építése, elhelyezése.

 

Védőszőnyegek újrahasznosított gumiból

 

Amennyiben a vízszigetelésre vasalt betonlemez kerül, a Kraitec Top lemez megvédi a vízszigetelést a vasszereléskor és a betonozáskor fellépő mechanikai hatásoktól.

 

Védőszőnyegek újrahasznosított gumiból

 

Földdel, feltöltéssel borított föld alatti szerkezetek, zöldtetők, terasz- és parkolótetők esetében a Kraitec Top védelmet nyújt a felső rétegeket helyszínre szállító munkagépek keltette, illetve a rákerülő szerkezet, feltöltés súlyából és mozgásából adódó mechanikai hatások okozta károsodások ellen.

 

Ideiglenes szigetelésvédelem, felületvédelem

Gyakran előfordul, hogy kivitelezéskor a csapadékvíz elleni szigetelésnek csak az első rétegét helyezik el a már elkészült épület szerkezetének védelme céljából, majd a munkát a már elkészült szigetelésen folytatják. A Kraitec Top gumilemez ez esetben ideiglenes szigetelésvédelemként alkalmazható, mivel jól tapad az elkészült szigetelésre, ugyanakkor könnyen felszedhető. A befejező munkák ideje alatt, utólagos vagy felújítási munkák végzésekor a Kraitec Top gumilemez egyaránt védi a már elkészült, meglévő burkolatok (parketta, mázas kerámia, márvány, gránit) felületét a karcolásoktól, ütésektől, és lehetővé teszi a munkaeszközök (létrák, állványok) biztonságok, elcsúszásmentes rögzítését.

A tekercsek hagyományos építőipari szállítóeszközökkel könnyen mozgathatók, gyorsan elhelyezhetők, átrakhatók és összeszedhetők, a munkafolyamatok között és a munkák elvégzése után tárolásuk kevés helyet igényel.

hírlevél-feliratkozás

épjog