2010. július 22.

Ingyenesen letölthető digitális tervmappa

Ingyenesen letölthető digitális tervmappa

Az Adobe és a Nemetschek közös fejlesztéseinek köszönhetően igen látványos és felhasználóbarát pdf-fájlokban készíthetjük el a korszerű CAD-programokban (és nemcsak Nemetschek-szoftverekben!) készült terveink prezentációját.

A Nemetschek weboldaláról letölthető úgynevezett „digitális tervmappa” nem más, mint egy áttekinthető és célszerű menürendszerrel kialakított pdf-fájl, amelyben bemutatható akár a teljes tervdokumentáció, rajzokkal, háromdimenziós, mozgatható és bejárható látványtervekkel, anyagkiírásokkal együtt. A mintegy 100 Mbyte méretű mintafájl ingyenesen letölthető, és szabadon átalakítható saját terveink CAD-programból exportált tartalmával; ehhez természetesen az Acrobat Professional programmal is kell rendelkeznünk.

Az ily módon előállított tervmappát egyetlen fájlban átadhatjuk az (akár laikus) megrendelőnek, aki egy ingyenes Acrobat Reader segítségével megtekintheti a tervek tartalmát a menüpontok között navigálva, „játszhat” a látványtervekkel, tanulmányozhatja a mennyiségi kimutatásokat azaz ismerkedhet a tervezői munka eredményével. (A dokumentáció tartalmát módosítani természetesen nem tudja.) A tervek prezentációjának ez a módja lényegesen korszerűbb és hatásosabb, mint ha egy halom papírban kellene bogarásznia a megrendelőnek – mindez a tervezői munkát piacképesebbé, eladhatóbbá, látványosabbá és elismertebbé teszi.

Ingyenesen letölthető digitális tervmappa

A Nemetschek a tervezők lehető legszélesebb körét kívánja támogatni – és ezzel a tervezői kultúra színvonalát emelni – e digitális tervmappa segítségével. Fejlesztői az Adobe cég szakembereivel közösen dolgoztak azon, hogy teljes legyen az átjárhatóság a CAD-formátumok és a pdf-formátum között. A Nemetshek-programok esetében a kompatibilitás természetesen garantált, de más CAD-szoftverek esetében is gyakorlatilag zökkenőmentes.

A letöltésért ide kell kattintani.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog