2010. július 29.

Tartós síkburkolatok kívülre, belülre

Tartós síkburkolatok kívülre, belülre

Az Altek síkburkoló termékcsalád fagyálló, égetett agyag burkolólapjai gyorsan, egyszerűen felragaszthatók a falfelületre, legyen az hőszigetelő vakolatrendszer, betonfelület, kémény vagy bentmaradó Herathekta zsaluzat. A négyzetméterenként mindössze 10 kg-os síkburkolók 6 és 12 mm-es vastagságban kaphatók.

A kültéri téglaburkolatok nemcsak díszítik, hanem védik is az épületeket az időjárás viszontagságaitól. Az Altek Kft. saját fejlesztésű síkburkolói kizárólag a természetben előforduló alapanyagokból készülnek; a termékek színe az agyag természetes vasoxid tartalmának vagy éppen hiányának köszönhető, nem tartalmaznak sem mázat, sem festéket. A 6 és 12 mm vastagságú kerámialapok nemcsak kül-, hanem beltéren is alkalmazhatók, téglavörös, bordó és sárga színeikkel meleg, barátságos hangulatot varázsolnak konyhákba, előterekbe vagy akár nappalikba.

 

Tartós síkburkolatok kívülre, belülre Tartós síkburkolatok kívülre, belülre

 

Amire a felrakásnál figyelni kell

• A hagyományos burkolótéglák esetén oly gyakori mészkivirágzás könnyen elkerülhető, amennyiben a síkburkoló téglát megfelelően szigetelt falfelületre, flexibilis ragasztóval rakják fel, illetve fugázóanyaggal fugázzák ki.

• Telefuga alkalmazásakor a már felragasztott burkolólapokat fugázás előtt alaposan be kell nedvesíteni. A fugaanyag gumispatulával hordandó fel, a lapok felületére kerülő fugaanyagot még teljes száradása előtt többszöri átmosással kell letakarítani (a világos színű fugázóanyagok könnyebben eltávolíthatók).

• A javasolt fugahézag 0,8-1 cm. A síkburkoló felrakásához fugaszélességű fa vezetőléc vagy T-kereszt használandó.

• Nem nedvszívó felületek (hőszigetelő ragasztótapasz, beton stb.) esetén felesleges a fugázással és a fugaanyag letakarításával bajlódni, amennyiben a síkburkoló lapokat teljes felületükön bekenve, flexragasztóval rakják fel. Ebben az esetben csak a fugákban látszó ragasztót kell elsimítani.

• A kész burkolatot a zsíros, olajos szennyeződésektől – megfelelő impregnálás alkalmazásával – kell óvni.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog