2010. augusztus 01.

Kiemelt környezetvédelmi jelölést kaptak az álmennyezeti lapok

Kiemelt környezetvédelmi jelölést kaptak az álmennyezeti lapok

Tavaly lépett életbe a hőszigetelő anyagokra és álmennyezetekre vonatkozó RAL-UZ 132 feltételrendszer, amelynek megfelelő, a környezetet kevésbé terhelő és az egészségre ártalmatlan termékeket a Blaue Engel környezetvédelmi jelöléssel minősítik.

A feltételrendszert kielégítő termékek

• olyan anyagokból készülnek, melyek a környezetet kevésbé terhelik;

• a lakókörnyezetben egészségügyi szempontból semlegesek;

• nem tartalmaznak káros anyagokat, melyek a hulladékkezelésnél jelentősebb problémát okoznának.

A Knauf AMF által végeztetett terméktesztek és minősítések eredményeként az AMF-Thermatex Acoustic Range, az AMF-Thermatex és az AMF-Ecomin álmennyezetek 2009. december 3-án megkapták a Blaue Engel oklevelet.

Bár hőszigetelő anyagok és álmennyezetek alkalmazásával energia takarítható meg, és a zajterhelés is csökkenthető, de amennyiben ezek a termékek káros anyagot tartalmazó alapanyagokból készülnek, terhelik is a környezetet, illetve az egészséget. A Blaue Engel környezetvédelmi jelölés odaítélésének alapszempontjai: a hőszigetelés, a hangszigetelés és a termék károsanyag-kibocsátása. A jelölést káros anyagokat a törvényben foglalt előírásokat meghaladóan nem tartalmazó és egészségügyi szempontból semleges hőszigetelő anyagok és álmennyezetek kapják.

 

Kiemelt környezetvédelmi jelölést kaptak az álmennyezeti lapok

 

Az AMF-Thermatex Acoustic Range, AMF-Thermatex és AMF-Ecomin termékek álmennyezeti rendszerekhez kifejlesztett, nedves eljárással készülő ásványgyapot lapok. A termékek – a kapott minősítésen túl – kiemelkedőek még tűzvédelmi, akusztikai és higiéniai jellemzőik miatt is. Gyártásuknál nem alkalmaznak halogenizált szerves vegyületeket és égéskésleltetőt, illetve semmilyen lágyítót, élesztőt, biocidot, vagy ólom-, cadmium- és krómtartalmú pigmentet.

A minősítéssel rendelkező álmennyezeti lapok alkalmazásával betarthatók a helyiségek levegőjére vonatkozó, a Blaue Engelben meghatározott szigorú TVOC, TSVOC, VOC határértékek és formaldehid-tartalom.

hírlevél-feliratkozás

épjog