2010. augusztus 22.

Biztonságos hőszigetelő redőnytok

Biztonságos hőszigetelő redőnytok

Az áthidalók helyére építhető Perfekt ST 200 RG redőnytok gazdaságos megoldást kínáló, könnyen szerelhető tokrendszer, mely kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai révén akár passzívházakba is beépíthető. A bármilyen típusú (műanyag, fa, alumínium) nyílászáróhoz használható rendszer működtethető gurtnival, hajtókarral, illetve motorizálható is.

A Perfekt ST 200 RG redőnytokrendszer tokteste polisztirol keményhabból, tokvége polipropilén keményhabból készül. A kétrészes, alumínium és műanyag lefutósín rendszer egyszerű szerelést tesz lehetővé a külső felületen. Az alumíniumlefutók bármely RAL színben és fóliázott kivitelben is rendelhetők. Az adaptersín becsavarozás után elvakolható, a sín másik része – a későbbi szerelhetőség érdekében – lepattintható. A lefutók kialakításának köszönhetően akár mobil, akár pliszé szúnyogháló is egyszerűen beszerelhető a lefutók és a nyílászárók közé.

A Perfekt redőnytokok belső kialakítása megakadályozza a teljesen leengedett redőnypalást kívülről történő feltolását, ezáltal véd a nem kívánatos betolakodók ellen. A kiváló minőségű, jó hő- és hangszigetelő anyagból készülő redőnytokok háromféle vastagsági méretben (24, 30, 36 cm) állnak rendelkezésre, magasságuk 25, illetve 29 cm lehet.

 

Áthidaló helyére építhető redőnytok

 

A külső szerelőnyílású kialakítás előnyei:

• a nyílászárók statikailag megfelelően rögzíthetők a redőnytokhoz;

• nincs hibalehetőség a nyílászárók beépítésekor, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad;

• a szerelőnyílás a külső oldalon 80 mm, így a szerelőfedél akkor is felszerelhető, ha még nem kerül szerkezet a redőnytokba;

• üres tokok beépítésekor a szerelőfedél felszerelése el is maradhat, a kisméretű külső szerelőnyílások nem okoznak esztétikai problémát az épület homlokzatán;

• akár utólag is beszerelhetők szúnyoghálórendszerek;

• toló-bukó szerkezetű nyílászárókhoz is alkalmazható.

 

Beépítés

Falazáskor a redőnytoknak oldalanként 12-12 cm felfekvést kell kialakítani, és a tokot egyenletes habarcságyba kell helyezni. A redőnytok fölött 20-22 cm vastag betonréteg hozandó létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, ezért a födém vagy a koszorú betonozásakor alá kell támasztani. A redőnytok megfelelő rögzítését a felfekvéseknél a habarcságy, a tok tetejében kialakított nútokban a befolyó beton biztosítja.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog