2010. augusztus 23.

Online tervezői programkészlet acélszerkezetek tervezéséhez

Online tervezői programkészlet acélszerkezetek tervezéséhez

Az interneten is hozzáférhetőek a Ruukki Software Toolboxban összegyűjtött, a Ruukki-szerkezetek betervezését segítő szoftverek. A kompozit szerkezetek és a vékonyfalú acélszerkezetek akár ArchiCAD-ben, akár Tekla rendszerben történő tervezéséhez szükséges programjainak legújabb verziói és a felhasználást segítő támogatások egy helyen érhetőek el.

A Ruukki folyamatosan megújuló honlapján megjelenő legújabb alkalmazások a tervezők mindennapi munkáját segítik, akár csarnoképítésről, akár acél alapanyagú tetőfedésről van szó. A regisztrált felhasználók a frissítésekről hírt, egy-egy szoftver új verziójának megjelenéséről és a termékek műszaki adatainak esetleges módosításáról automatikusan tájékoztatást kapnak.

Ilyen újdonság a PurCalc 1.40 szoftverben történt módosítás, amelynek segítségével könnyen és gyorsan tervezhető és optimalizálható a Ruukki szelemenjeinek felhasználása. A programban megtalálható tervezéshez szükséges összes adat (a termékek, vastagságok, horgany rétegek és performációk) segítségével végezhető változatos szűrési lehetőségek támogatják a megfelelő termék kiválasztását. Az új rendszer segítségével könnyen modellezhető a különböző tetők szelemenrendszere, akár trapézlemez, akár tető szendvics panel burkolat kerüljön rá.

A PurCalc mellett a Poimu nevű, nemrégiben frissült, a teherhordó lemezek méretezésére fejlesztett program optimalizáló eszköze, a különböző statikai vázak összehasonlítása alapján kiszámolja és kiválasztja az adott beépítés esetén legalkalmasabb lemezt. A felhasználónak csupán a szerkezetre és a teherre vonatkozó néhány adatot szükséges megadnia.

A Ruukki legújabb szoftvere a Traypan a szendvicspanelek és C-kazetták méretezésére alkalmas. Segítségével a tervező nem csak meteorológiai (szél/hó), hanem a hőmérsékleti terhet is megadhatja, amely lehetővé teszi a még stabilabb és ellenállóbb acélszerkezet alkalmazását.

Az ArchiCAD és Tekla rendszerekben alkalmazható Ruukki tervezéstámogató eszközei mindenki számára térítésmentesen, regisztráció nélkül letölthetőek.

A Ruukki legújabb és legfrissebb szoftverei az alábbi linken tekinthetőek meg: www.ruukki.com/software

Online tervezői programkészlet acélszerkezetek tervezéséhez

 

hírlevél-feliratkozás

épjog