2010. szeptember 10.

Ipari létesítmények méretre gyártott vasbeton elemekből

Ipari létesítmények méretre gyártott vasbeton elemekből

Ha az időfaktor kiemelt fontosságú, kisebb beruházásokon is megtérülő döntés lehet a Leier méretre gyártott vasbeton kéregfal-, födém- és lépcsőelemeinek alkalmazása, amellyel hetente akár 500-700 m2 alapterületű szerkezeti szint is felépíthető, egy szint akár 3 nap alatt elkészülhet.

A Leier vasbeton kéregfal elemeinek és födémeinek alkalmazása a környező országokban, Ausztriában, Lengyelországban és Szlovákiában már mindennapos, de Magyarországon sem idegen, és nem csupán a mega-, de a kisebb beruházásokon is egyre többet látható. A közelmúltban ilyen technológiával épült fel a debreceni Richter-csarnok, háromlépcsős fejlesztésben a sümegi Kapitány Wellness Hotel, annak lovardája és konferenciaszárnya, valamint Érden a DM Logisztikai Központja is.

Ennek az építési módnak egyik fő előnye az időfaktor eredményes kezelése. Az építtető érdeke, hogy az építkezés megkezdésétől számítva a lehető leggyorsabban álljanak a falak, tető alá kerüljön az épület, és minél kevesebb legyen az időigényes utómunka. Például csak a szerkezetépítési fázis egynapos késedelme akár egy héttel is kitolhatja a kivitelezés véghatáridejét, ami súlyos anyagi következményekkel járhat.

Az építési tervek alapján a méretre gyártott Leier vasbeton kéregfal és födémelemek gyorsan és pontosan készülnek el a gyárban. Mire az épület alapját kiemelik, már meg is érkeznek az egyedi méretre gyártott vasbeton elemek, melyeket a Leier pontosan a felhasználás idejére, „planned time”-rendszerben szállít ki a helyszínre. Jól szervezett kivitelezés esetén hetente akár 500-700 m2 alapterületű szerkezeti szint is felépíthető, egy szint akár 3 nap alatt elkészülhet.

Kellő előrelátás és pontos tervkészítés esetén az egyedileg gyártott betonelemeknél nemcsak az ajtók és ablakok helyét hagyják ki a gyártáskor, hanem az elektromos szerelvények és az épületgépészeti berendezések majdani kiépítéséhez szükséges csatlakozási és átkötési helyeket is – így nemcsak a szerkezetépítési, hanem a befejező munkák is felgyorsulnak, könnyebbé válnak, illetve egyes esetekben el is maradhatnak. A vasbeton elemek sima, úgynevezett gletteléskész felületet alkotnak, amelyet vakolni sem kell, tehát a festők és a burkolók is hamarabb munkához kezdhetnek. Mindezek miatt az előregyártott Leier filigrán vasbeton elemekből építkezni valóban tiszta, precíz, kimondottan gyors és költséghatékony megoldás.

 

Ipari létesítmények méretre gyártott vasbeton elemekből

 

Komplett rendszer a pincétől a tetőig

A méretre gyártott Leier vasbeton elemek komplett rendszert alkotnak, amellyel a pincétől az egyes szinteken és az azokat összekötő előregyártott vasbeton lépcsőelemeken keresztül a tetőtérig, az egész épületszerkezet hatékonyan és gyorsan felépíthető, mivel az épületszerkezet nagy pontosságot és gondos kivitelezést igénylő csatlakozási csomóponti megoldásait már az üzemi előregyártás fázisában kialakítják.

A Leier kéregfal elemek talajszint alatti és talajszint feletti vasbeton falszerkezetek felépítésére egyaránt jól használhatók családi és társasházak, ipari épületek, csarnokok és mezőgazdasági épületek pincéinél, vagy föld feletti teherhordó falainál is. A Leier kéregelemes födémek pontosan igazodnak a tervezett épület geometriájához, így változatos épületformák kialakítását teszik lehetővé. A födém építése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb más technológiáknál, zsaluigénye minimális.

Az egyes szinteket összekötő lépcsők gyorsan és hatékonyan elkészíthetők a méretpontos, egyedi gyártású Leier vasbeton lépcsőelemek felhasználásával. Az előregyártott vasbeton lépcsők beemelés és szerelés után azonnal terhelhetők.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog