2010. szeptember 16.

Tűzzáró és hőszigetelő keményhab táblák

Tűzzáró és hőszigetelő keményhab táblák

A Purenotherm tűzzáró réteg alkalmazásával más hőszigetelő anyagokhoz képest alapanyagtól és vastagságtól függően, körülbelül 15-40 százalékkal vékonyabb rétegben érhető el azonos hővezetési érték. Ez különösen előnyös felújításoknál, illetve olyan új épületeknél, ahol az utólagos hőszigetelésre szolgáló hely szűkre van szabva.

A Purenotherm PUR/PIR-keményhab jellegzetessége a hosszú élettartama és tartóssága, illetve a nedvességgel szembeni ellenálló képessége, aminek egyik következménye, hogy a laboratóriumban mért λ-értékekhez képest a szakszerű beépítés után mért helyszíni értékek csak kismértékű eltérést mutatnak. Ezért a Purenothermmel készült falazat a hőszigetelő képesség tekintetében vastagságtól függően jelentős tartalékokkal rendelkezik (Purenotherm 026, illetve 027 esetén – maximum 30 cm-ig – a laboratóriumi érték λ=0,02-0,021, a helyszíni érték λ=0,026-0,028).

 

Tűzzáró és hőszigetelő keményhab táblák

 

Tűzzáróként is alkalmazható

A Purenotherm -30 °C és +110 °C között teljes mértékben mérettartó, hőre nem lágyul, nem olvad, nem izzik, nem csepeg égve, és extrém sötét vakolatszínek alkalmazásakor is nagy biztonsággal használható. A Purenotherm tűzzáróként történő alkalmazhatóságát a lipcsei MFPA tesztelte – a fejlesztések eredménye a Puren kombinált hőszigetelő burkolati rendszerekhez (WDVS) kínált tűzzáró keresztidoma. A német előírások 10 cm-nél vastagabb hőszigetelés esetén tűzzáró rétegek beiktatását írják elő. Ezekben az esetekben a Puren tűzzáró keresztidoma a rendszer részeként egyszerűen alkalmazható, így például Németországban a magasházakra a Német Építéstechnikai Intézet által előírt határig, 22 méterig.

A Purenotherm tűzzáró keresztidom a hőszigetelő anyag vastagságától függően 0,026; 0,027 és 0,028 W/mK hővezetési tényezőjű, így passzívházak homlokzatánál is ideális hővédő. A Purenotherm páradiffúziós ellenállási száma 50-110, ami nagyon közeli az e célokra alkalmazott EPS-keményhabok értékéhez. Ezzel annak veszélye csökken, hogy tűz esetén a tűzgátak elváljanak a felülettől.

 

Leválás elleni integrált védelem

A Purenotherm hőszigetelő lemezek és tűzzárók szilárd és érdes felületű, zárt cellás keményhab hőszigetelő anyagokból készülnek. Az UV-védelem fokozása érdekében a szigetelőlemezeken ásványianyag-tartalmú tapadóréteg van, ami a ragasztó- és ágyazóhabarcs optimális felvételét és kötését biztosítja. Két hónapnál hosszabb tárolás esetén az esetleges intenzív napsugárzás miatt fellépő sárgulás dörzsöléssel/csiszolással egyszerűen eltávolítható, az anyag minőségi romlása nélkül.

 

Tűzzáró és hőszigetelő keményhab táblák

 

A Puren GmbH 40 éves működése alatt szinte minden hőszigetelést igénylő területre kifejlesztette hatékony, PUR/PIRkeményhab alapú hőszigetelését: magas- és lapostetőkre, homlokzatokra, padlókra és mennyezetekre, csarnokokra és ipari épületekre egyaránt kínál megoldásokat. A termékskálában megtalálhatók az alacsony energiafelhasználású, illetve passzívházakhoz az általánosan alkalmazott vastagságoknál vékonyabb rétegben használható hőszigetelések is.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog