2010. november 20.

Só nélkül is síkosságmentesíthetők utak, udvarok

Só nélkül is síkosságmentesíthetők utak, udvarok

Havas, fagyos és jeges utak síkosságmentesítésére szolgál a Murexin Eis-Ex jégolvasztó anyaga: a 11 °C jéghőmérsékletig hatásos, kristályos por alakban kapható szerrel a hagyományos útszóró sókéval megegyező hatás érhető el, de mivel nátrium- és kloridmentes, annak környezetkárosító, a növényeket, állatokat, gépjárművek alvázait kikezdő mellékhatásai nélkül.

A járdák, autóutak, parkolóhelyek, csarnokudvarok stb. környezetbarát Eis-Ex jégolvasztó anyaga kizárólag olyan összetevőkből áll, melyeket a műtrágyáknál használnak, és fizikai úton hatva készteti olvadásra a havat és a jeget, olvadás után pedig lecsökkenti a vizes olvadék fagyáspontját. Az optimális olvasztóhatás -7 °C jéghőmérsékletig érhető el, -7 és 11 °C jéghőmérsékleti tartományban a szer nagyobb mennyiségű alkalmazása ajánlott. A szer hatékonyságának határa -11 °C jéghőmérséklet. Az Eis-Ex 5 kilogrammja körülbelül 25–70 négyzetméternyi terület jégtelenítésére elegendő, a hőmérséklettől és az eljegesedés mértékétől függően. (A jégolvasztó szer 25 kg-os kiszerelésben kapható.)

A havat és a jeget hatékonyan, környezetbarát módon olvasztó anyag nem károsítja a növényeket, nem okoz sérüléseket a kutyák, macskák mancsán és a szerrel érintkező fémtárgyak korrózióját sem gyorsítja.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv: elkészült a tervezési segédlet

A jövő nemzedékek szószólója alapjogi összefoglalója a területhasználat települési szintű szabályozásának átalakításáról

A háborús veszélyhelyzet alatt a közbeszerzéseknél is lehet árat emelni

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

épjog