2011. május 24.

Az akkumulátoros magfúrót permanens mágnes rögzíti

Az akkumulátoros magfúrót permanens mágnes rögzíti

A Metabo májustól kínálja Magyarországon a világ legelső akkumulátoros, mágnestalpas magfúrógépét: a Mag 28 LTX 32 az acéllal dolgozó szakemberek számára mobil megoldást nyújt a teljes, mag, a spirál és a süllyesztő fémfúrásnál. A készülék íves és henger alakú anyagokon is rögzíthető – elektromos áram nélkül.

A bármilyen, áramellátástól távol eső fúrási munkálatnál (hídépítés, szélerőművek összeszerelése stb.) nagy szolgálatot nyújtó géphez új tartozékcsaládot is kifejlesztettek: a Rapid Cut segítségével 30 százalékos fúrási sebesség növekedés mellett akkutöltésenként 50 százalékkal több, akár 32 mm átmérőjű furat is készíthető. A változtatható erejű állandó mágnes segítségével a gép könnyedén pozícionálható, és nem fordulhat elő, hogy rögzítés hiányában, áramszünet esetén, lezuhan a gép (ez okozta a korábbi meghibásodások 85 százalékát).

 

Permanens mágnes, ami a csöveken is biztosan tart

Az Akku-Mag elektromos hálózattól független permanens mágnese egyedülálló, mert eddig a mágneses magfúrógépeknek mindig elektromágnesekre volt szükségük. A permanens mágnes tapadóerejét elforgatható szabályzó segítségével lehet egyszerűen beállítani, így a szakember a vertikális fúrásoknál egyszerűbben pozícionálhatja a gépet. A fúrót először kisebb mágneses tapadóerővel a megfelelő helyre kell helyezni, a fúráshoz pedig a mágnes teljes erejét aktiválni kell.

A permanens mágnes formájának is lényeges szerepe van: az innovatív prizmaformájú kialakításnak köszönhetően 90–300 mm átmérőjű csöveken is biztosan tart. Ezért a Mag 28 LTX 32 az első és egyetlen olyan mágneses magfúró, amellyel mindenféle drága kiegészítő eszköz nélkül íves és henger alakú anyagokon is lehet furatot készíteni.

 

Az akkumulátoros magfúrót permanens mágnes rögzíti

 

Kétfokozatú hajtómű az optimális a fordulatszámért

Robusztus LTX motor gondoskodik arról, hogy a Mag 28 LTX 32 a legkeményebb fémeket is átfúrja, az anyagtól és a furat átmérőjétől függően különböző fordulatszámokkal. A felhasználó a nagy ellenálló képességű kétfokozatú olajfürdős hajtóműnek köszönhetően 380 vagy 680 percenkénti fordulatszám között választhat. Az akkumulátoros gép lökete 160 mm, ezáltal hosszabb fúrók is gond nélkül befoghatók. A fúró cseréjénél egy gomb megnyomásával rögzíthető a fúrószán, így megakadályozható a lecsúszása. Beépített hűtőfolyadék-tartály gondoskodik arról, hogy mindig elegendő hűtőfolyadék jusson el a fúróhoz, ezért nincs szükség kiegészítő hűtőspray-re. A gépnek MK2 szerszámbefogója van, amivel teljes, mag, spirál és süllyesztő fúrás is végezhető. A fúróhoz kulcsos tokmány is tartozik, amivel hengeres szárú fúrók is használhatók.

 

Az akkumulátoros magfúrót permanens mágnes rögzíti

 

Széleskörű felszereltség

A Mag 28 LTX 32 készülékhez két akkumulátor tartozik, amelyek 40 percen belül teljesen feltölthetők. A második akkumulátort a készüléken is lehet rögzíteni és vele együtt vinni. Kiváló minőségű műanyagból készült robusztus koffer védi a gépet és a tartozékokat. Az akkumulátortöltőn, a központosító szegen és a hevederen kívül 18 mm átmérőjű Rapid Cut magfúró is a készlethez tartozik. A Rapid Cut magfúró ideális szerszám az új akkumulátoros géphez: kis forgácsoló felületének köszönhetően 30 százalékkal gyorsabban lehet vele fúrni, mint más magfúróval, így akkutöltésenként 50 százalékkal több furat készíthető.

A Metabo az akkumulátorra is 3 éves garanciát nyújt.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo