2011. július 08.

Még sosem volt ilyen egyszerű a tapétázás

Még sosem volt ilyen egyszerű a tapétázás

A német parkettagyártó Meister három olyan exkluzív otthonszépítő megoldással állt elő, amelyek nem járnak akkora felfordulással, mint például egy festés vagy tapétázás. Ráadásul ezek a falburkolatok – a festékkel vagy a tapétával ellentétben – sérülésmentesen felszedhetők, így például költözéskor akár át is telepíthetők.

Mobil faldekorációs elem

Az SP 500-as modell mind közül a legkönnyebben megvalósítható, szerelése nem nehezebb, mint egy kép felfúrása a falra. A kétoldalú panelek gyorsan és könnyen cserélhetők az alapkeretben, a tízféle dekorfelület és a többféle kivitel (mágnestábla, írótábla, világítóelem, dekorelem, kasírozott fotóelem) a legegyedibb elképzelések megvalósítására is lehetőséget nyújt.

Még sosem volt ilyen egyszerű a tapétázás

Ha megunjuk a látványt, pillanatok alatt megfordíthatjuk az elemet, hiszen a kétoldali felületeknek köszönhetően kétféle dizájn is kialakítható az adott helyiségben. A világítóelemek hangulatossá varázsolják a szobát, míg a hasznos felületek, mint az író- vagy a mágnestábla, lehetőséget teremtenek a gondolatok megosztására, üzenet, emlékeztető hagyására vagy a felület képekkel történő díszítésére. A kasírozott fotóelemre pedig akár a kedvenc családi fotó is rákerülhet.

 

Funkciós falak

Az SP 400-as panelek attól különlegesek, hogy tetszőlegesen helyezhetők el bennük kampók, polcok, képakasztók, dobozok vagy akár világító testek – fúrás nélkül. Egyszerre kényelmes, praktikus és szép. Két panel között, egy sínben helyezhetők el szabadon ezek a kiegészítők, melyek bármikor könnyen máshova helyezhetők.

Még sosem volt ilyen egyszerű a tapétázás

Ha unalmassá válik a régi csempe, nem kell szétverni a fürdőszobát, inkább burkoljuk le a Meister fürdőszobába való, nedvestéri felületű egyedi falpaneleivel, és válasszunk hozzá lámpát vagy beépített képkeretet. Utóbbi kitölthető képpel, kövekkel, homokkal vagy akár kagylókkal is. A funkciós fal üzlethelyiségekben is ideális és exkluzív megoldás lehet a termékek ki- és elhelyezésére.

 

Háromdimenziós falburkolás

A falpanelek között talán a legizgalmasabb és legegyedibb modell az SP 300-as, amivel igazán egyedi megjelenés érhető el. A dupla nút segítségével kétféle magassági pozícióba állíthatók az elemek, a három különböző panelszélesség pedig lehetővé teszi, hogy azok nemcsak síkban, de egymáshoz képest eltolva vagy akár egymástól különböző távolságokra is összeszerelhetők, így érik el a háromdimenziós hatást. A felrakás módja is többféle lehet, ezáltal különböző hatások jönnek létre: választhatunk a zsindelyes, a soronként emelt vagy a csúsztatott kivitelezés közül. Mivel az elemek nem ragasztással, hanem szerelőkarmokkal rögzíthetők, így a panelek bármikor újrarendezhetők, áthelyezhetők egy másik falra vagy akár a következő lakásba is.

Még sosem volt ilyen egyszerű a tapétázás

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog