2011. július 31.

Látványos fűtőtestburkolat perforált lemezből

Látványos fűtőtestburkolat perforált lemezből

Liliommintás, óangol hangulatot idéző fogadópultot álmodott meg rendelőjébe egy osztrák fizikoterapeuta. Maga is meglepődött, milyen hamar rátalált arra a termékre, amiből az elképzelést meg lehetett valósítani.

Tulln an der Donauban, a rózsák ausztriai városában szokatlan fogadópultot kívánt rendelőjébe Katharina Trübswasser fizikoterapeuta megvalósítani. Álmából igazi látványosság lett, amely a pácienseken kívül is sok embert lenyűgöz – írja a Mevaco cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyaga.

„A legszívesebben még több helyen látnám a perforált lemezt!“ – meséli Katharina Trübswasser teljes lelkesedéssel. Minden oka meg is van rá, ugyanis fizikotererápiás rendelőjének új fogadópultja nemcsak a pácienseket, de azokat is lenyűgözi, akik nem betegként keresik fel őt. „Semmi esetre sem akartam kórházhangulatot idéző, fehér vagy bézs színű pultot. Egyik éjjel aztán álmomban egy liliommintás, óangol hangulatot idéző pultot láttam. Másnap reggel rögtön azt mondtam magamnak: ez az! Pontosan ilyet szeretnék!“ Már nagyban folytak rendelőjében a felújítási munkálatok, amikor Katharina Trübswasser előállt ötletével: „Bécs régi épületeiben a fűtőtesteket gyakran burkolattal látták el. Persze nem világítják meg őket – ez teljesen saját ötlet!“

Látványos fűtőtestburkolat perforált lemezből

Katharina Trübswasser leült számítógépe elé és beütötte a keresőbe a „perforált lemez“ és a „liliom“ szavakat. Nem telt bele, csupán néhány másodperc, és már a Mevaco oldalán is találta magát. „Őszintén szólva alig akartam elhinni. Fel voltam rá készülve, hogy órákig kell majd keresgélnem, és a végén még kompromisszumot is kell kötnöm. Viszont a Mevacónál megtaláltam azt a lemezt, amit kerestem, ráadásul a nekem megfelelő méretben. Nem is kellett hozzá sok idő, és már a lakatosomnál is volt. Nem utolsó szempont, hiszen a rendelőavató már a küszöbön állt, és még rengeteg dolgunk volt.”

A lemezt szalagcsiszolóval csiszolták, majd lakkozták. A lakk színének olyan árnyalatra való kikeverése, mint amilyen a fal, nem okozott problémát. Az üvegburkolat két üveglapból áll, egy áttetszőből a homlokoldalon, amelyre méretre vágott fóliát ragasztottak, illetve egy homokszórt lapból a hátoldalon, ami a szórt fényt biztosítja. Saját készítésű a csiszolt, pácolt, majd lakkozott fakeret is. A pult tetején lévő munkalap olajfából van. Hogy a radiátorokat kényelmesen lehessen szabályozni, a fűtés vezérlőjét kívülre tették.

Látványos fűtőtestburkolat perforált lemezből

Lehetne szebb helyet kínálni a pácienseknek ahhoz, hogy Katharina Trübswasser megmutathassa nekik a röntgenfelvételeket? „Voltak, akik csak a pult miatt jöttek be, de aztán maradtak, amikor megtudták, mi mindent tehetnek nálam egészségük érdekében“ – mondja nevetve a terapeuta. Így vált valóra egy álom Tulln an der Donauban – írja a sajtóközlemény.

Látványos fűtőtestburkolat perforált lemezből

epitkezesinfo

hírlevél-feliratkozás

épjog