2011. augusztus 08.

Kéményrendszer vulkanikus kőzetből

Kéményrendszer vulkanikus kőzetből

A természetes vulkanikus kőzetből készülő köpenytéglájú Icopal Wulkan kéményrendszer fő előnyei közé tartoznak a kedvező hővezetési tulajdonságok, a stabilitás, az ötletes kéményfej-kialakítás, továbbá a – többek közt a praktikus csomagolásnak köszönhető – gyors kivitelezés.

Az Icopal Wulkan kéményrendszer köpenytéglája természetes vulkanikus kőzetből – azaz extrém magas hőmérsékletnek is ellenálló anyagból – készül, egyéb anyag (komok, kavics) hozzáadása nélkül, több mint harmincéves tapasztalatot hasznosító, norvég technológiával. Ezenkívül a falvastagsága mintegy egyharmaddal nagyobb, mint általában más hasonló termékeké. Mindennek köszönhetően a hővezetési tulajdonsága igen kedvező: ez a paraméter (λ, W/mK) az Icopal Wulkan esetében fele akkora, mint a betonnak és az agyagnak. Ezenkívül stabilitása is kiváló.

További előnyös jellemzője a rendszernek, hogy a tetősík feletti kéményfejek kialakításához esztétikus, anyagukban színezett elemek állnak rendelkezésre. Ezekkel gyorsan, egyszerűen és költségtakarékosan alakíthatók ki a kéményfejek. A kéményrendszer helytakarékos csomagolásban kapható, ami minden szükséges elemet tartalmaz. Ez jelentősen egyszerűsíti a szállítást és a kivitelezést is. Ez utóbbi gyorsaságára jellemző, hogy 1 méternyi kémény akár 45 perc alatt megépíthető.

Kéményrendszer vulkanikus kőzetbőlKéményrendszer vulkanikus kőzetből

1. Köpenytégla, természetes vulkanikus kőzetből

2. Samott béléscső, ami ellenáll a koromégésnek, savaknak, nedvességnek

3. Acél stabilizátor (a Wulkan C 200 rendszerben)

4. Kőzetgyapot szigetelés, ami a hátsó szellőzést is lehetővé teszi (a háromrétegű Wulkan CI kéményrendszerhez)

5. Levegőbemeneti rács

6. Tisztítóajtó

7. Samott füstcsőcsatlakozó

8. Anyagukban színezett kéményfejelemek

9. Torkolati kúp és anyagukban színezett fedkő

10. SPS csatlakozóelem (a Wulkan C-SPS és C-SPS/k kéményrendszernél a zárt égésterű gázkészülékekhez)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo