2011. augusztus 15.

Egészséget és környezetet kímélő melegburkolati megoldások

Egészséget és környezetet kímélő melegburkolati megoldások

Több mint 150-féle Mapei-termék rendelkezik Green Innovation minősítéssel – e termékek értékes pontokkal segítenek hozzájárulni a projektek LEED- (Energiatudatosan és Környezetvédelmileg Tervezett Zöld Építmények Besorolási Rendszere) tanúsításához.

A Mapei kutatási és fejlesztési tevékenysége az oldószerektől és szennyezőanyagoktól mentes, környezetvédelmileg fenntartható termékek és rendszerek kifejlesztésére irányul. E törekvés eredménye a több mint 150-féle, a LEED-nek megfelelő termék gyártása, s a létrehozott termékek környezetbarát alkalmazhatósága. A LEED a teljes építményre vonatkozik, és öt fő területet vizsgál: a fenntartható helyszíni kivitelezést, a vízmegőrzést, az energiahatékonyságot, valamint az anyaghasználat és a belső környezet minőségét. Bár a LEEDtanúsítvány nem termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozik, hanem az építményprojektre, a környezetbarát termékek alkalmazása hozzájárul a LEEDtanúsításhoz.

 

Parkettafektetés egészségesen, allergiás reakciók nélkül

Az Ultrabond Eco S945 1K egykomponensű, izocianát- és oldószermentes, szilazinált polimerbázisú (Emicode EC1 R) parkettaragasztó. A hagyományos, kétkomponensű ragasztóknál 20-30 százalékkal kiadósabb terméket epoxi- és epoxi-poliuretán termékekre allergiás szakemberek is használhatják. A ragasztó nyitott ideje körülbelül 45-60 perc, és utánigazítási ideje is rendkívül jó: 1 óra 45 perc és 2 óra között van.

Egészséget és környezetet kímélő melegburkolati megoldások

 

Környezetbarát megoldás textilburkolatok gyors és hatékony fektetéséhez

Az Ultrabond Eco 170 nagyon erős kezdeti tapadószilárdságú, vizes diszperziós ragasztó kifejezetten textil padlóburkolatokhoz. Bármilyen hátoldalú textil padlóburkolat beltéri ragasztására alkalmas, az építőiparban szokásosan használt bármilyen, a felszivárgó nedvesség ellen megfelelően védett, nedvszívó és nem nedvszívó aljzatra. Kezdeti tapadószilárdsága, hosszú (30-40 perces) nyitott ideje ellenére, igen nagy. A ragasztó száradási ideje aljzattól függően 0-20 perc között van, ezért ha gyors tapadásra van szükség, akkor ez a ragasztó ideális.

 

Linóleumfektetés gazdaságosan és egészségesen

A gyors és erős kezdeti tapadású, hosszú nyitott idejű Ultrabond Eco 520 vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztett termék. Az Ultrabond Eco 520 intenzív gyalogosforgalomnak kitett, illetve görgős székek alatti felületek burkolásához is alkalmas.

 

Nagy felületek kényelmes burkolása

Az Ultrabond Eco 380 új terméke az Eco melegburkolati ragasztócsaládnak. Gyors kezdeti tapadóerővel és mégis hosszú nyitott idővel rendelkezik, gumi-, sportburkolat, szőnyegpadló és PVC ragasztására alkalmas. A termék nagy kezdeti tapadóereje miatt (szellőztetési idő 10-20 perc) kiválóan alkalmas oldalfalak, mennyezetek szőnyegpadlóval történő burkolásához. Hosszú (70 perces) nyitott ideje miatt kifejezetten jó megoldás nagy felületek burkolására, sportcsarnokok, tornatermek gumiburkolatainak, sportburkolatainak fektetésére.

 

Új, a LEED minősítéssel összhangban lévő Mapei-termékek:

• Ultrabond Eco S945 1K – parkettához;

• Ultrabond Eco 170 – szőnyeghez;

• Ultrabond Eco 520 – linóleumhoz;

• Ultrabond Eco 380 – PVC-hez.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo