2011. szeptember 05.

Sokkoló kerítés – érzékel, elriaszt, késleltet

Sokkoló kerítés – érzékel, elriaszt, késleltet

Az elektromos kerítés napjaink egyik legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb védelmi rendszere, és hatékonyan alkalmazható a vagyonvédelem minden területén – olyan fizikai és pszichológiai akadályt állít a védeni kívánt terület köré, mely elijeszti az illetéktelenül behatolni szándékozó személyt, még a behatolás előtt.

A nagyfeszültségű sokkolás lehetősége a fizikai akadállyal kombinálva bármely potenciális behatolót elriasztja. A rendszer a huzalok megérintésekor, elvágásakor riasztást ad le, mert a feszültségellátó egység azonnal érzékeli a változásokat. A behatolást nagyfeszültségű sokkolással késlelteti a kerítésrendszer, időt hagyva a biztonsági szolgálatnak a helyszínre érkezéshez. A rendszer – a beépített akkumulátornak köszönhetően – áramkimaradások esetén is működőképes.

 

Sokkoló kerítés – érzékel, elriaszt, késleltet

 

Az elektromos kerítésrendszer felépítése

Az elektromos kerítés huzalokból álló kerítésrendszer, amelyben magasfeszültségű, impulzusos elektromos áram kering. A huzalok a már meglévő kerítés belső oldalára vagy fölé helyezhetők. Olyan érzékelőrendszerrel rendelkezik, ami azonnali riasztást (szirénázás, fényjelzés) ad le érintés, rongálás, átvágás esetén. A rendszer más biztonságtechnikai rendszerekkel is összeépíthető, GSM rendszerhez, már meglévő riasztórendszerhez köthető.

 

Sokkoló kerítés – érzékel, elriaszt, késleltet

 

A rendszer működése

Az energiaellátó egység maximum 9 ezer Voltos impulzust állít elő, a kerítés megérintése 5 Joule-s áramütést okoz (EU szabvány: IEC 60335-2-76). Másodpercenként 10 milliszekundumos impulzus kering a rendszerben, ha ez az impulzus bármilyen okból (érintés, rövidzárlat, átvágás, rongálás miatt) nem tér vissza az energiaellátóba, azonnal megkezdődik riasztás.

 

epitkezesinfo

hírlevél-feliratkozás

épjog