2011. október 25.

Hőképek készítése egyszerűbben, gyorsabban

Hőképek készítése egyszerűbben, gyorsabban

Több emeletes épületek komplex vizsgálatánál problémaként merül fel a felület megközelíthetősége, így a hőképeket részletenként kell elkészíteni. E képeket a Testo 885 hőkamera szoftvere automatikusan összefűzi, és így egy nagy kiterjedésű felület változatlan részletességgel jelenik meg a panorámaképen.

A Testo fejlesztői gárdája idén sem pihent, az újonnan megjelent SuperResolution funkció mellett új hőkamerák fejlesztésén is dolgozott. Az új generációs hőkamerákat a piac igényeinek megfelelően fejlesztették, így a hardveres és szoftveres oldalon is forradalmian új megoldásokat tartalmaznak.

 

Ergonómia és kezelhetőség

Kézi mérőműszerek esetén az ergonomikus kivitel és a felhasználóbarát kezelhetőség a legfontosabb követelmények közé tartozik. A Testo 885 hőkamera megjelenése CamCorder alapra épül, viszont a kijelző mellett a markolat is 90°-ban elforgatható, ezzel biztosítva a rugalmasságot a nehezen megközelíthető helyeken is. A már megszokott joystick-os vezérlés érintőképernyős kezeléssel egészült ki, ezzel igazodva a mai kor elvárásaihoz és hozzájárulva a felhasználóbarát kezeléshez. A hőképek elkészítésében a kiváló minőségű robusztus alumínium objektív nyújt segítséget. Az újdonságok közé tartozik még, hogy a kézi fókuszálás mellett az autofókusz funkció is elérhető, ezáltal a hőképek elkészítése egyszerűbbé, gyorsabbá válik.

Hőképek készítése egyszerűbben, gyorsabban

Műszaki megoldások

A detektor felbontása 320 x 240 pixel, ami az új SuperResolution funkciónak köszönhetően megduplázható így végeredményként a szoftverben már egy 640 x 480 felbontású hőkép elemezhető ki. A továbbfejlesztett elektronikának és a kiváló minőségű objektívnek köszönhetően a termikus érzékenységet - ami megmutatja, hogy a hőkamera pixelei között mi a legkisebb hőmérsékletkülönbség amit a hőkamera meg tud különböztetni – sikerült <30 mK alá szorítani. Magas hőmérséklettel járó folyamatok vizsgálata is egy speciális szűrőlencsével akár már +1200°C-ig is lehetséges. Természetesen a PowerLed-ekkel kiegészített, beépített digitális fényképezőgéppel készült képeket automatikusan a hőkép mellé illeszti, így megkönnyítve az utólagos dokumentálást. A megújult IRSoft PC szoftveren keresztül pedig egy folyamat elemzéséhez nyújt segítséget az új videófelvétel funkció.

 

Új funkciók

Nagy kiterjedésű felületek például több emeletes épületek komplex vizsgálatánál problémaként merül fel a felület megközelíthetősége, így a hőképeket részletenként kell elkészíteni. Az új funkcióként megjelenő panorámakép varázsló segítségével a nagy felületről elkészített hőképeket a szoftver automatikusan összefűzi és így egy nagy kiterjedésű felület változatlan részletességgel jelenik meg a panorámaképen. Ipari területeken, kifejezetten a megelőző karbantartási munkálatok megkönnyítésére egyedi megoldásként jelenik meg a SiteRecognition vagyis a mérőhely-azonosítás funkció. Az IRSoft számítógépes szoftveren keresztül az időről időre vizsgált mérőhelyek egy adatbázisba rendezhetők és egyedi „vonalkód” jelölésekkel láthatók el. Így a mérést végző a hőkamera automatikus mérőhely felismerő funkciójával azonnal a megadott mérési rutin szerint mentheti a hőképeket, ezzel megkönnyítve az utólagos rendszerezést és feldolgozást.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog