cemix

2013. február 14.

A hatékonyság érdekében a hőszigetelést védeni kell a nedvességtől

A hatékonyság érdekében a hőszigetelést védeni kell a nedvességtől

A hőszigetelések nedvességvédelmére szolgáló fóliák alkalmazása nélkül a szigetelőanyagok hosszabb-rövidebb idő alatt elveszítenék hőszigetelő képességüket. E célra ötféle páraáteresztő és háromféle párafékező-párazáró alátéthéjazatot tartalmazó új termékcsaládot kínál az R. W. Bautech.

Magastetők alátéthéjazatai

A Ravatop páraáteresztő alátéthéjazatok két vízlepergető, nem szőtt polipropilén réteg közé ágyazott speciális monolitikus fóliából állnak, melyek a felhasználási igények függvényében négyféle típusban érhetők el.

  • Beépítetlen tetőtér és általános igénybevétel, azaz egyszerű tetőforma és 35-45 fok közötti tetőhajlás esetén a Ravatop 90 és Ravatop 100 fóliák beépítése javasolt.
  • Nagyobb igénybevétel, tetőtér-beépítés, összetett tetőforma esetén a Ravatop 100 és Ravatop 120 termékek alkalmazása ajánlott.
  • Alacsony lejtésű, fokozott igénybevételű és fokozott szélzárási igényű magastetőkhöz Ravatop 120 Tape típusú fólia alkalmazandó. A fóliát öntapadó szegélye teszi különlegessé, melynek segítségével gyorsan, egyszerűen fokozott víz- és szélzárás érhető el a tetőszerkezet külső oldalán.

A hatékonyság érdekében a hőszigetelést védeni kell a nedvességtől

 

Beépített tetőterek alátéthéjazatai

Tetőtér-beépítés esetén a megfelelő külső oldali alátéthéjazat mellett a tökéletes belső oldali légzárásról és páravédelemről is gondoskodni kell. A Ravatop termékcsalád belső oldali párafékező, illetve párazáró fóliái szakszerű megoldást nyújtanak erre a célra. A belső oldali párafékező fóliák megvédik a szerkezetet a nem kívánt nedvességtől és elősegítik az épületen belül keletkezett pára irányított távozását.

A Ravatop sd 2 és Ravatop sd 107 legalább 2 m, illetve 107 m-es sd értékkel rendelkező párafékező fóliák, melyek normál légállapotú (lakó-, hálószoba) és nedvességgel kissé terhelt (fürdő, konyha) helyiségek légzárására és párafékezésére javasoltak, míg a reflexiós felülettel ellátott Ravatop sd 1500-at kimondottan nedves és extrém páraterhelésű helyiségek szerkezeteiben érdemes használni. A Ravatop sd 1500-ban vékony, 1500 m-es sd értékkel rendelkező alumíniumréteg gondoskodik a tökéletes párazárásról.

 

Homlokzatburkolatok alátéthéjazata

Átszellőztetett homlokzatburkolat esetén is fontos a légréssel érintkező hőszigetelés megfelelő nedvességvédelme. Erre a célra fejlesztette ki a gyártó a Ravatop UV-t, azt a speciális, UV sugaraknak is tartósan ellenálló páraáteresztő alátéthéjazatot, mely alkalmas átszellőztetett légréssel készülő homlokzatburkolatok vízzárására. A Ravatop UV a hézag mintázatát és felületét érintő korlátozások nélkül alkalmazható mind zárt, mind nyitott hézagképzésű homlokzatburkolatokhoz.

 

Kiegészítők a megfelelő működéshez

Ahhoz, hogy a Ravatop páraáteresztő tetőfóliák előnyös tulajdonságaikat maximálisan kihasználva tudjanak az épületek víz- és szélzárásáról gondoskodni, szakszerűen kell őket beépíteni, amihez elengedhetetlen a Ravatop termékcsalád kiegészítőinek használata. A fóliák tartós és szálzáró folytonosítása a Ravatop Tape S50/25 öntapadó ragasztószalaggal érhető el, míg az épületszerkezet és a fóliák lég- és párazáró kapcsolatának megteremtéséről a még kissé porózus felületekhez is kiválóan tapadó Ravatop Butyl 1.0 20/30 kétoldalú ragasztószalag gondoskodik.

hírlevél-feliratkozás

épjog