2014. április 10.

A szürke száz színe és a kerámia szépsége

A szürke száz színe és a kerámia szépsége

A környezetbarát szálcement alapanyagból készülő Equitone homlokzatburkolat modern, az építészettel szembeni elvárásokra építő, az építész igényeit szem előtt tartó megoldásrendszer, amely letisztult formákban, színekben és felületi variációkban ölt testet.

Az Equitone természetes szálcement összetevőkből létrehozott kompozit anyag, amely őszintén, az anyag egyszerűségével mutatja meg egyediségét. A könnyű és karcsú lapok kimagasló fizikai tulajdonságai 8 mm-es vastagságuk mellett is lehetővé teszik az elegáns, nagytáblás felhasználást. Ez a természetes, környezetkímélő anyag formai letisztultságával és naturalista színvilágával olyan egyedi eleganciát sugall, amely független a divattól, mégis örök értéket képvisel.

Az Equitone-családot Magyarországon forgalmazó Creaton Hungary Kft. választékában a szálcement alapanyagú nagytáblás homlokzatburkolatok mellett a kreatív építészeti megoldásokat kereső szakemberek a Tonality kerámiaburkolatok, az Eternit kiselemes palaburkolatai, valamint tetőfedő palamegoldásai közül is válogathatnak.

Felhasználásukkal az elmúlt években számos épület újult meg, de alkalmazásuk egyre kedveltebb új építésű középületek homlokzati megoldásaként is. A beruházók számára meggyőző érv a kerámia- és szálcement homlokzatburkolatok időtálló eleganciája, a minőséget biztosító hosszú élettartama és csekély karbantartási igénye.

A szürke száz színe és a kerámia szépsége

 

Equitone – a szürke száz színe

A szálcement alapanyagú Equitone-családra jellemző szürke színárnyalatok az anyag természetességét hangsúlyozzák. A letisztult, újrastrukturált felületi megjelenés széles skálával áll az építész kreativitásának szolgálatában. A tervezés szabadságát fokozza a könnyű megmunkálhatóság, így bármilyen forma és méret kialakítható, de az anyag akár belsőépítészeti elemként is értelmezhető.

A színek, a felületek és a nagytáblás méretek tartós értéket teremtve elegáns megjelenést kölcsönöznek az épületnek.

A szürke száz színe és a kerámia szépsége

 

Az Equitone változatai különböző építészeti elvárásokat elégítenek ki.

Az Equitone  Natura a természetes, anyagában színezett rostok finom rajzolatának látványával, matt, enyhén selyemfényű felülettel, 60 színben választható. Az anti-graffiti védelemről az Equitone „Pro" átlátszó védőréteg gondoskodik.

Az Equitone Tectiva burkolat teljes keresztmetszetében színezett, tapinthatóan és jellegzetesen szálcement struktúrájú, finom metszésű szálakkal rendelkező felületű anyag (9 szín).

Az Equitone Pictura jellemzője a finom, ultra matt felület, amelynek élénk színeiről a bevonat gondoskodik. Az anti-graffiti védelem érdekében „Pro" UV-védőbevonattal ellátott (15 szín).

Az Equitone Textura a tartósan élénk színek választéka. A finoman strukturált narancsbőr felület karcmentes és ellenálló (15 szín).

Az újonnan életre hívott termékcsalád alapválasztékában döntően szürke színek szerepelnek. Ha azonban inkább a természet színei között válogatnánk, a Tonality kerámia homlokzatburkotok között nézünk szét.

Fontos kiemelni, hogy a Creaton homlokzatburkolati termékek magas minőségét nem csak a honlapokról letölthető műszaki teljesítményt igazoló dokumentáció támasztja alá, hanem a melléjük rendelt egyedülálló – számos több évtizede álló referenciaépülettel is bizonyított – garanciális időtartam is. Ez a szálcement esetében 30 évet jelent, valamint 15 évet a felületre vonatkozóan, finomkerámia esetében pedig a garanciális idő 50 év.

A szürke száz színe és a kerámia szépsége

 

45 perc tűz esetén

A homlokzati rendszerek kialakításánál a variációk száma a hőszigetelés és a légrés szélessége, a hőszigetelés testsűrűsége miatt szinte végtelen, ezért a szakemberek a tűzterjedési vizsgálatok során a legkedvezőtlenebb esetet vizsgálták. A Creaton választékában elérhető Tonality finomkerámia és az Equitone szálcement homlokzatburkolati rendszerek tűzvédelmi megfelelőségi vizsgálatain mindkét termék megfelelt a 45 perces elvárásnak, homlokzati tűzterjedési határértékük pedig Th> 0,75 h, így alkalmazásuknak, magassági, illetve szintszámban megadott korlátja nincs.

www.creatonhomlokzat.hu, www.equitone.hu, www.eternit.hu

hírlevél-feliratkozás

épjog