2014. augusztus 18.

Ásványi és szilikáttartalmú homlokzatok impregnálószere

Ásványi és szilikáttartalmú homlokzatok impregnálószere

A szilikonbázisú, oldószeres Disboxan 452 Wetterschutz hidrofobizáló impregnálószer ásványi és szilikáttartalmú homlokzatfelületek védelmére szolgál – hidrofobizáló alapozóként megnöveli a felület lefagyásokkal szembeni ellenálló képességét.

Az alacsony viszkozitású, kitűnő behatolási és víztaszító képességgel rendelkező termék – metakrilgyanta fedőrétegek használatánál – javítja a lefagyásokkal szembeni ellenálló képességet. Védelmet nyújt a porlerakódás, algásodás, mohásodás, előre nem látható nedvességfoltok és kivirágzások kialakulásával szemben.

 

Alkalmas alapfelületek

A Disboxan 452 Wetterschutz hidrofobizáló impregnálószerrel szívóképes és száraz ásványi szilikáttartalmú alapfelületek (téglaburkolat, mészhomokkő, beton, betonfalazat, cement- és mészvakolatok stb.) kezelhetők. Világos alapfelületen a szín sötétedésére lehet számítani. Az alapfelület tiszta, fagyálló és idegen anyagtól mentes legyen. Repedés, fuga vagy pórus által előidézett átnedvesedés kizárandó.

Figyelem: Polisztirol hőszigetelő anyagot tartalmazó egyrétegű falakon oldószeres impregnálást – az oldószertartalom miatt – nem szabad végezni, mert bizonyos előfeltételek esetén az oldószergőzök a belső helyiségekbe vándorolhatnak. Polisztirol hőszigetelő anyagot tartalmazó egyrétegű falakra vizes hígítású Disboxan 450 Fassadenschutz felhordása ajánlott.

 

Az alapfelület előkészítése

Az alapfelületet megfelelő eljárással úgy kell előkészíteni, hogy laza részektől és tapadást gátló anyagoktól mentes legyen. A termék nem filmképző tulajdonságú, alkalmazásával porló és málló alapfelületek nem erősíthetők meg. Fedőrétegek felhordása előtt az alapfelület megfelelő hordképességére ügyelni kell.

A feldolgozásra kész Disboxan 452 Wetterschutz impregnáláshoz ecsettel vagy beitatással hordható fel, az alapfelület szívóképességétől függően, vastagon, egy- vagy két rétegben (nedves a nedvesre eljárással). Alapozáshoz a terméket ecsettel kell felhordani.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lényegesen kevesebb engedélyezési eljárásba kell megkeresni a tűzvédelmi hatóságot

A természeti vagy kulturális értékek hatékonyabb védelmét biztosító semmiségi okokkal bővült az építésügyi szabályozás

Megszűnt a telekalakítások során a szakhatósági eljárás

Az állam felelőssége a történeti károk kialakulásában, megelőzésében és kezelésében

Gyorsjelentés a 2021. évi építésigazgatási feladatokról és a helyi építésügyi szabályozásról

epitkezesinfo