2014. október 29.

Drótfonatos paplanok pántolt tekercsekben

Drótfonatos paplanok pántolt tekercsekben

A Knauf Insulation új gyártósoron, könnyebben és biztonságosabban alkalmazható kiszerelésben készíti a széles körű ipari felhasználásra szolgáló drótfonatos paplanjait: az optimalizált hosszúságú tekercseket műanyag hordozópánttal látják el, és a hálót az ásványgyapothoz rögzítő tűzés is erősebb, jobb minőségű.

A drótfonatos paplanok szélessége 500 vagy 1000 mm lehet, vastagsági lépcsőik 30–120 mm között, hosszúsági lépcsőik 2000–6000 mm között sávosan változnak. Az általános termékeken felül horganyzott acélhálóval és rozsdamentes huzaltűzéssel, vagy rozsdamentes acélhálóval és rozsdamentes huzaltűzéssel is kapható drótfonatos paplan. Minden termék egyoldali alumíniumfólia-kasírozással is rendelhető.

Drótfonatos paplanok pántolt tekercsekben

 

Az új kiszerelés előnyei

Hagyományos termékeket alkalmazva a szigetelést a csomagolásban kell tartani mindaddig, amíg a tekercs a beépítés helyéhez nem érkezik. A Knauf Insulation kínálta paplanokról azonban – az új pántolásnak köszönhetően – már hamarabb eltávolítható a fóliacsomagolás, az alkalmazás helyén csak a pántot kell levenni. A pántolással a termék a csomagolás eltávolítása után is tekercsben marad, így szállítható és tárolható is, minimálisra csökkentve a munkaterületen felhalmozódó csomagoló anyagot, megkönnyítve a munkavégzést.

Drótfonatos paplanok pántolt tekercsekben

Az új gyártósoron a tekercseket EU-szabvány szerinti raklapokra helyezik, könnyebbé és hatékonyabbá téve az anyagmozgatást. A gyártósoron jobb minőségű tűzés is készül, amivel erősebb kapcsolat alakul ki a drótfonatháló és az ásványgyapot termék között. A Knauf Insulation korszerűsített gyártósorán alumínium azonosítócsíkkal láthatja el drótfonatos paplanjait, így abban az esetben, ha a kivitelező többféle anyaggal is dolgozik egyszerre, a csík megkönnyíti a termék azonosítását.

Drótfonatos paplanok pántolt tekercsekben

A drótfonatos paplanok megfelelnek az AGI Q312 munkalap követelményeinek, minőségellenőrzésük a VDI 2055 szerint történik.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lényegesen kevesebb engedélyezési eljárásba kell megkeresni a tűzvédelmi hatóságot

A természeti vagy kulturális értékek hatékonyabb védelmét biztosító semmiségi okokkal bővült az építésügyi szabályozás

Megszűnt a telekalakítások során a szakhatósági eljárás

Az állam felelőssége a történeti károk kialakulásában, megelőzésében és kezelésében

Gyorsjelentés a 2021. évi építésigazgatási feladatokról és a helyi építésügyi szabályozásról

epitkezesinfo