2012. március 07.

Egyedi és energiatakarékos sávos burkolati rendszer

Egyedi és energiatakarékos sávos burkolati rendszer

A Hoesch Planeel Siding burkolatrendszer nemcsak új épületek homlokzatkialakítására nyújt jó megoldást, segítségével a régi épületek homlokzatai is energiatakarékossá tehetők. Ennek látványos példája a Respecta GmbH negyvenéves irodaépülete, melynek hőtechnikai felújításához ezt a sokoldalú, innovatív rendszert alkalmazták.

A Respecta irodaépület újjáépítéséhez az energiahatékonyság érdekében a megerősített szigetelésű Siding homlokzatrendszerre esett a választás, mely amellett, hogy szélzáró és tizenkét centiméter vastagságú szigetelőelemeket tartalmaz, speciális tartószerkezetének köszönhetően minimalizálja a hőhidak kialakulásának lehetőségét is. Mivel a irodaépület felújítása a legmagasabb hőtechnikai elvárások szerint valósult meg, a fűtési költségek akár 30 százalékos megtakarítása is várható.

Egyedi és energiatakarékos sávos burkolati rendszer Egyedi és energiatakarékos sávos burkolati rendszer

A Hoesch Planeel Siding homlokzatburkoló elemek acél alapanyagának tartós korrózióvédelmét a ThyssenKrupp Steel Europe által kifejlesztett, csúcstechnológiájú ZM EcoProtect horganyzás garantálja. A szerelés a felületek kiegyenlítésével, a függesztett, átszellőztetett homlokzatok aktuális szabványainak megfelelően történt. A Respecta a Hoesch Planeel Siding homlokzati rendszerhez kifejlesztett „matt-de-luxe” bevonat kilenc standardszínéből a cég logójához illeszkedve két szürkés árnyalatot választott, mely elnyel minden környezeti visszatükröződést, és a beérkező fényt egyenletesen visszaverve különleges homlokzati megjelenést eredményez.

Egyedi és energiatakarékos sávos burkolati rendszer

 

Ezerarcú homlokzat

A ThyssenKrupp Steel Europe Color/Construction üzletág új fejlesztésű ReflectionsPearl színes lemezbevonati rendszere a január közepén Essenben megrendezett Debau 2012 kiállításon is méltán keltett nagy érdeklődést. A ReflectionsPearl olyan színes bevonat, mellyel egyedülálló homlokzati megjelenés hozható léte: a 6 féle alapszín 16 féle egymással harmonizáló színárnyalatával, a speciális lakkozás és a felületi struktúra a fénytörés és a nézőpont változásával a pulzáló színek életteli játékát eleveníti meg a homlokzaton. A bevonatrendszert elsőként a ThyssenKrupp új esseni központjának homlokzatán, arany színárnyalatban alkalmazták. Ez a példa igazolja, hogy a Color/Construction által kifejlesztett innovatív bevonatolás a már bevált, minőségi épületelemeket is különlegessé, egyedivé teszi.

Töltszéki Szilvia

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog