2014. szeptember 05.

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

Évtizedek alatt többszázezer kereskedelmi és ipari épület tetejét szigetelték sikeresen a Firestone EPDM gumilemezekkel világszerte. Mára a kiváló minőségű, lángmentesen, könnyen beépíthető lemezek a kisméretű lakossági épületek lapostetejének szigetelésére is elérhetőek.

A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszert kifejezetten a kisméretű lakossági lapostetők szigetelésére fejlesztették ki. A tetőszigetelési rendszer alapjául szolgáló kiváló minőségű Firestone RubberCover™ EPDM műgumi lemezzel, valamint meghatározott kiegészítőivel vízálló és tartós tetőszigetelő megoldást nyújt. Alkalmazható lakó- és melléképületek, verandák, tetőablakok, tornácok, garázsok, kocsibeállók, kerti épületek, erkélyek, tetőcsatornák, lakókocsik stb. szigetelésére.

A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer az alábbi, egyedülálló tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik.

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

 

Kiváló tartósság

A Firestone RubberCover™ EPDM szigetelőlemezek egyedülálló védelmet nyújtanak az ózonnal és UV sugárzással, valamint magas vagy alacsony hőmérséklettel szemben. Várható élettartama 50 év. A több mint egy milliárd négyzetméter beépített szigetelés világszerte bizonyítéka a Firestone EPDM kiváló teljesítményének.

 

Varratnélküli leplek

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezeket nagy varratnélküli leplekben gyártják egészen 6,1 m szélességig, ezáltal a legtöbb kisméretű lakossági tető egyetlen lepellel szigetelhető, helyszíni varratképzés nélkül.

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

 

Nagyon alacsony az élettartamra számolt költsége

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezzel készült tetők szinte alig igényelnek karbantartást. Ez a tulajdonsága, párosulva a tartóssággal és a versenyképes beépítési költségekkel igen alacsony élettartamra számolt költséget eredményez.

 

Lángmentes és könnyű beépíthetőség

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezek beépítése könnyű. A beépítés lángmentes, mivel a lemez hidegragasztó segítségével rögzíthető a tetőhöz.

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

 

Kitűnő rugalmasság és szakadási nyúlás

A Firestone RubberCover™ EPDM lemez rugalmas marad alacsony hőmérsékleten is, így az év minden szakában könnyű vele dolgozni. A lemez szakadási nyúlása több mint 300 százalék, így kiválóan követi az épület mozgásait.

 

Környezetbarát

A más tetőszigetelő lemezekhez képest hosszú élettartamú Firestone RubberCover™ EPDM lemez semleges anyag, csekély mértékű környezeti hatással a gyártás, beépítés és használat során. Ezen kívül a Firestone EPDM gyártóüzemei az általuk használt környezetirányítási rendszerre megkapták az ISO 14001 tanúsítványt.

 

Esővíz hasznosítás

A környezeti elemzéseiről közismert, akkreditált belga laboratórium, az Eurofins által végzett tesztek kimutatták, hogy a Firestone RubberCover™ EPDM lemez és az összeszerelési rendszere alkalmas az esővíz hasznosítására, így a rendszer által összegyűjtött víz újrahasznosítható a háztartások vízellátásában.

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

 

Tűzállóság

A Firestone RubberCover™ EPDM lemez anyagösszetétele biztosítja a tűzellenállást, így nem szükséges külön tűzvédelmi termék hozzáadása tetőépítéseknél, annak érdekében, hogy megkapja a BROOF(t1), BROOF(t3) vagyBROOF(t4) besorolást.

 

Megfelelő aljzatok

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezt mindig teljesen le kell ragasztani az aljzathoz, ennek érdekében a RubberCover™ BondingAdhesive ragasztót mind a lemezen, mind az aljzaton használjuk. Megfelelő aljzatok: fa, bitumen, Firestone ISOGARD HD szigetelőtábla, PIR és PUR szigetelés, beton, alumínium és cink.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezek új és meglévő tetők szigetelésére is használhatók, tulajdonképpen képes bármilyen régi tetőt átfedni, feltéve, ha az aljzat ép és a meglévő szerkezet elbírja az új tetőszigetelési rendszer többletterhét.

Egyedülálló vízszigetelő rendszer kisebb lapostetőkhöz

 

A Lambda Systeme Kft. teljes körű választékot kínál kiegészítőkből és szerszámokból, hogy elősegítse a RubberCover™ lemez beszerelését, miközben kiváló rendszerteljesítményt érünk el a tetőn.

Teljes körű információért keresse Kápolnai Péter szakértő kollégánkat a következő elérhetőségen: +36-20-418-4124

www.lambda.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lényegesen kevesebb engedélyezési eljárásba kell megkeresni a tűzvédelmi hatóságot

A természeti vagy kulturális értékek hatékonyabb védelmét biztosító semmiségi okokkal bővült az építésügyi szabályozás

Megszűnt a telekalakítások során a szakhatósági eljárás

Az állam felelőssége a történeti károk kialakulásában, megelőzésében és kezelésében

Gyorsjelentés a 2021. évi építésigazgatási feladatokról és a helyi építésügyi szabályozásról

epitkezesinfo