2013. szeptember 17.

Egyszerűbbé és gyorsabbá vált az állványépítés

Egyszerűbbé és gyorsabbá vált az állványépítés

A Peri a biztonság, a gyors felépíthetőség és szétszerelhetőség jegyében hozott létre új állványtechnikai megoldásokat, illetve fejlesztette tovább korábbi rendszereit: új futómacska segíti a függőállványok építését, csőbilincsek helyett csapokkal és sasszegekkel szerelhetők a rácsostartók, percek alatt ponyvával fedhető védőtető növeli a biztonságot.

Döntött tartókhoz is csatlakoztatható futómacska

Az új futómacska acéltartókon gördíthető függőállványok építéséhez használható. A mozgatható függőállványok például olajplatformok alsó oldalára vagy hidak I formájú acélprofiljaihoz szerelhetők. A futómacska 200–320 mm gerenda-övszélességig és 40 mm övvastagságig használható. A görgők csuklósan helyezkednek el, így akár 15°-ig döntött tartókhoz is csatlakoztathatók. A 125 mm-ig fokozatmentesen állítható UFS 20 futómacska használatával a rendszer 25 cm-es rasztertávolsága megmarad, függetlenül a különböző acéltartó fesztávoktól.

 

Hatékonyabb munkavédelem könnyű védőtetővel

Az új, rácsostartós rendszerű LGS könnyű védőtető szerkezete rendkívül egyszerűen és gyorsan zárható le ponyvával, mert az optimalizált kédersínek és az új kéderkapcsoló elemek csökkentik a súrlódást, ezáltal a szükséges erőkifejtést. Egy új csörlős behúzóelem teszi lehetővé, hogy a ponyvát a védőtető alátámasztó szerkezetére egyszerűen rá lehessen húzni és azt szorosan lezárni. Az is újdonság, hogy a ponyva könnyen futó csörlős szerkezettel az állvány teljes szélességére ráhúzható. Ezzel a megoldással nemcsak a ponyva felszerelése, de annak szállítása is lényegesen egyszerűbbé válik.

A Peri új rendszerelemeket fejlesztett ki a védőtetőn való közlekedés biztonságosabbá tételére is: az új konzolokat 3 m távolságra rögzítik az LGS elemhez, és a jól bevált UDI járótáblákkal és korlátokkal biztonságos közlekedési útvonal alakítható ki a teljes rácsostartó hosszában. A tető alatti munkavégzéshez így nincs szükség lezuhanás elleni személyi védőfelszerelésre. A konzolok előszerelése nagyrészt szerszám nélkül történik – a tetőszegmenssel együtt, a talajon. Ezután az egységek kompletten a helyükre emelhetők daruval.

Egyszerűbbé és gyorsabbá vált az állványépítés

 

Gyorsan szerelhető új rácsostartó

A könnyű elemekből összerakható ULS Flex acél rácsostartó elsősorban olyan helyeken használható, ahol hosszú, egy részből álló rácsostartók nem építhetők be. A ULS Flex öt könnyű elemből áll, melyek hossza maximálisan 1,5 m, és a legnehezebb elem súlya 15,4 kg. A rendszer egyszerűen és gyorsan, csapokkal és sasszegekkel – csőbilincs-csatlakozások nélkül – szerelhető. Kompakt méretének és kis súlyának köszönhetően az ULS Flex rendszer elemei szűk búvónyílásokon és kis teherlifteken keresztül is szállíthatók. A rácsostartók 25 cm raszterrel rendelkeznek, az áthidalás 3 m-től 9 m-ig lehetséges.

 

Biztonságosabban szerelhető, nagyobb teherbírású nehézállványok

A hídépítésben és a nehéz előregyártott betonelemek alátámasztásában már egyaránt bizonyított Variokit nehézállványtorony megfelelően illeszkedő rácsos tartószerkezettel egészült ki. Új fejlesztés az MDS teherhordó torony, melynek különlegessége, hogy az állvány építője új munkaszintről, biztonságos pozícióból, a torony közepén állva szerelhet. A Peri UP Rosett Flex MDS teherhordó torony 50 kN szárterhelésig alkalmazható. Újdonság, hogy a modulállvány rendszerelemei, melyek most már a nehézállványokhoz is alkalmazhatók, 200 kN koncentrált terhet tudnak levezetni.

A négyszárú támasz középrésze a modulállvány szabványos rendszerelemeiből áll. Új elem az 55 cm-es tartományban állítható TR csavaros fejtámasz, valamint a lábrészen alkalmazható, és a hidraulikus egység emelőhengerének támaszaként szolgáló HD süllyesztőorsó. A hozzá tartozó HD hidraulikus egység 68 mm-es lökethosszal bír, és lehetővé teszi a támasz deformációvezérelt, 10 mm-es lépésekben történő süllyesztését, illetve a támasz nyomatékvezérelt teher alatti süllyesztését a manométeren keresztüli kN-ban történő leolvasással. Ugyanígy a hidraulika lehetővé teszi a támasz nyomatékvezérelt előfeszítését 200 kN-ig.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Petíciót indítottak az erdők megóvása érdekében: két nappal később már több mint 60 ezren írták alá

Az Alkotmánybíróság nem a Balaton partvonalán történő építést tiltotta meg

Szakmai felelősségbiztosítás a KATA adómódosítás tükrében

Helyi védett természeti területek - A jövő nemzedékek szószólójának elvi állásfoglalása (2022. június)

Drasztikusan emelkedő kamatok és rezsiköltségek - Most még fontosabb az otthon biztonsága!

epitkezesinfo