cemix

2012. március 07.

Energiahatékony fűtés csak energiahatékony kéményrendszerrel érhető el

Energiahatékony fűtés csak energiahatékony kéményrendszerrel érhető el

Az energiatakarékos és gazdaságos fűtést lehetővé tevő Absolut kéményrendszer speciális megoldással garantálja a kémény körüli légzárást, megakadályozva az itteni hőveszteséget is, köpenytéglája pedig megszakítja a kémény falszerkezetében felfelé és lefelé irányuló hővezetést, az épületben tartva ezzel a hőt.

A modern kéményrendszerrel szemben támasztott elvárások: készüljön hőszigetelt anyagból, az egész konstrukció tömített legyen, feleljen meg a hőcserélő elvnek, legyen nedvességre érzéketlen, saválló és kiégésbiztos, illetve alkalmas bármilyen tüzelőanyaghoz és bármilyen tüzelőberendezéshez. Kiemelt fontosságú, hogy szellőzőkürtős kivitelben készüljön, hogy biztosítani tudja a fűtéshez szükséges levegőt a kandallók, illetve cserépkályhák számára. Ilyen sok elvárásnak csak kevés rendszer képes egyszerre megfelelni, de a Schiedel Absolut energiahatékony kéményrendszer az összes követelménynek eleget tesz.

 

A Termo szigetelőkészlet

Az épületekben az energiafogyasztást csak akkor lehet a passzívházak energiafogyasztási szintjére csökkenteni, ha az épület külső köpenye teljes mértékben hő- és légzáró. Ez természetesen vonatkozik a kémény környékére is. Kifejezetten ezt a célt szolgálja a Schiedel Termo szigetelőkészlet, amelylyel az Absolut kéményrendszer alkalmas passzívházakban történő alkalmazásra is.

A készlet szabadalmaztatott különleges fóliából áll, amelyet a kémény körül a külső és belső oldalon a tetőkonstrukcióba építenek be. A légzárás érdekében szigetelő mandzsettát helyeznek el a kémény körül. Ez a megoldás garantálja a légzárást és megakadályozza a hőveszteséget.

 

Energiahatékony fűtés csak energiahatékony kéményrendszerrel érhető el

 

A Termo köpenytégla

A normál kéményekben a hővezetés révén az energia egy része a köpenytéglákon keresztül elvész a tetőn és az alapok irányába. Az új Schiedel Termo köpenytégla megszakítja a kémény falszerkezetében felfelé és lefelé irányuló hővezetést, megszüntetve a tető, a pince és az alap átmeneti zónáiban fellépő hőveszteségeket. A Termo köpenytéglában habüvegből készült betét található. Ez az anyag az ásványi gyapottal azonos hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul párazáró tulajdonságú, nem vezeti a hőt és megfelel a köpenytéglával szemben támasztott statikai követelményeknek. Ennek köszönhetően a hő az épületben marad, azaz megszűnnek a hőveszteségek (így nem kell a veszteséget utánfűtéssel pótolni).

 

W3G minősítés

Energiahatékony fűtés csak energiahatékony kéményrendszerrel érhető el

Az építőipari szabványrendszer pontosan kitér az egyes épületszerkezetek, építőanyagok és termékek tűzállósági követelményeire és nedvességtechnikai tulajdonságaira. A kémények tűzállósági vizsgálatával és minősítésével külön fejezet foglalkozik. A Schiedel kerámia profilcsöve olyan kiemelkedő tulajdonságokkal bír, hogy megkapta a W3G minősítést.

 

W: A kéményrendszer megfelel a nedvességállósági követelményeknek.
3: Bármilyen tüzelőanyaghoz alkalmas (gáz, olaj és szilárd tüzelőanyagok).
G: Ellenáll a koromégésnek.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog