cemix

2013. augusztus 26.

Energiamegtakarítás könnyűszerkezetes homlokzati rendszerrel

Energiamegtakarítás könnyűszerkezetes homlokzati rendszerrel

Hoesch Planeel Siding sávos burkolati rendszer feszültségmentes szerelést biztosítva kezeli a homlokzati lemezek hőtágulását, elkerülve azok deformációját. A háttérszerkezet akár 30 cm vastagságú szigetelés elhelyezését is lehetővé teszi, kiemelkedően energiahatékony homlokzatok létrehozását eredményezve.

Nemzetközi adatok szerint az épületek által felhasznált energia 1970 óta körülbelül 40 százalékkal növekedett, ami 30 százalékkal magasabb CO2-kibocsátással jár. Az „Élhető Világ”, a közös, nemzetközi cél eléréséhez az építőanyag-gyártóknak is tenniük kell: energiatudatos – és ezzel környezetbarát – szemléletet kell követniük mind a gyártási folyamatokat, mind a termékek összetételét és alkalmazhatóságát illetően.

A Hoesch Építőelemek Kft. mint Európa egyik legszélesebb termékpalettájával rendelkező könynyűszerkezetes építőelemeket forgalmazó cég, természetesen meg kíván felelni a 21. századi követelményeknek, kihívásoknak: Európában elsők között rendelkezik minden termékére környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A minősítés minden fázisra kitér: az alapanyagtól a gyártáson, a csomagoláson, a helyszínre történő szállításon keresztül a termék beépíthetőségéig, annak élettartamáig, egészen újrahasznosításáig.

E tulajdonságok megfelelőségének igazolására egyre több területen van szükség, a tanúsítványok mára az engedélyezési dokumentációk fontos részeivé váltak. Az épületek homlokzati felújítása során általános igény megfelelő hőszigetelésű burkolatok utólagos kialakíthatósága. Mindezzel együtt a gyors, precíz szerelési megoldásokra való törekvés is egyfajta energiatudatos szemléletet tükröz. Ezek a szempontok vezérelték a Hoesch Planeel Siding sávos burkolati rendszer kifejlesztését 2010-ben.

Energiamegtakarítás könnyűszerkezetes homlokzati rendszerrel

A rendszer feszültségmentes szerelést biztosítva kezeli a homlokzati lemezek hőtágulását, elkerülve azok deformációját. A háttérszerkezet akár 30 cm vastagságú szigetelés elhelyezését is lehetővé teszi, kiemelkedően energiahatékony homlokzatok létrehozását eredményezve.

 

Tudatos energiamegtakarítás egy németországi projekten

A Respecta cég irodaépületének homlokzatfelújításához a Hoesch Planeel Siding rendszert választotta, élve a megfelelő vastagságú hőszigetelés elhelyezési lehetőségével, és megoldva az energiahatékonyságközponti jelentőségű kérdését.

Energiamegtakarítás könnyűszerkezetes homlokzati rendszerrel

A homlokzati rendszer amellett, hogy szélzáró és tizenkét centiméter vastagságú szigetelőelemeket tartalmaz, speciális tartószerkezetének köszönhetően minimalizálja a hőhidak kialakulásának lehetőségét is. Így a Hoesch Planeel Siding rendszerrel az irodaépület homlokzatának felújítása a legmagasabb hőtechnikai elvárások szerint történt, az energiamegtakarítás eredményeként pedig – mérések alapján –: a fűtési költségek 30 százalékkal csökkentek.

A burkolati rendszerhez kifejlesztett matt-de-luxe bevonat, a homlokzati elemek fektetésének variálhatósága – az energiahatékonyság mellett – külső megjelenésében is minőségi, esztétikus burkolatot eredményez.

Energiamegtakarítás könnyűszerkezetes homlokzati rendszerrel

hírlevél-feliratkozás

épjog