autodesk

2015. március 09.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

Energiamegtakarítás napfényirányítással

A Schlotterer Sonnenschutz Systeme GmbH idén is kiállít a Construmán. A kültéri, nem textil alapanyagú árnyékolástechnikai termékeket gyártó cég ezen a kiállításon a felmelegedés elleni védelmet a tükröződésmentes-séggel, a nappali fény előnyös kihasználásával és a jó kilátással kombináló intelligens rendszerére, a RetroLux-Raffstore-ra helyezi a hangsúlyt.

A Schlotterer az A pavilonban található 206/D standon mutatja be a könnyen felszerelhető új, integrált fix és nyíló keretes rovarháló rendszereit. Nemrég egy másik premierre is sor került: a cég mostanában indította el magyar nyelvű honlapját, amelyen az árnyékolástechnikával kapcsolatos termékekről tájékozódhatnak a látogatók. A viszonteladók számára kialakított szakmai felületet már most intenzíven használják a partnerek.

 

Napfényirányítás

A kültéri árnyékolástechnika a leghatékonyabb módszer az épületek nyári felmelegedése ellen. A RetroLux napfényirányító zsalúzia a felmelegedés elleni védelmet, a nappali fény előnyös kihasználását és a jó kilátást egyesíti.

A napfényirányító zsalúzia titka a lamella kettős tagolásában és a speciális élkialakításban rejlik: a lamella külső részegysége közvetlenül az égboltra veri vissza a direkt napsugárzást, így a hőség egyáltalán nem jut el az ablaküvegig.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

A lamella belső részegysége pedig – visszaverődés nélkül a lakóterek mennyezetén át – a belső terekbe vezeti a fényt. A RetroLux zsalúzia így jelentős energia- és pénzmegtakarítást tesz lehetővé a klimatizálás és világítás vonatkozásában. Ráadásul a padlóburkolatok és bútorok nincsenek kitéve a közvetlen napsugárzás hatásának. A teljes magasságban folyamatosan változó lamelladőlésszögnek köszönhetően a kilátás mindig optimális és mentes a visszaverődéstől.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

 

Integrált fix és nyíló keretek rovarok ellen

A Schlotterer a Construmán mutatja be először könnyen felszerelhető integrált fix és nyíló keretes, 4Plus hálóval felszerelt rovarháló rendszereit. Az előtétredőnyökhöz és Raff S kültéri zsalúziákhoz használható, és a helyszíni beszerelést jelentősen megkönnyítő integrált fix keret az ablak formájától és tokborításától függetlenül alkalmazható. A cég fejlesztői a nyíló keretek esetében is kitaláltak egy olyan megoldást, aminek köszönhetően azok könnyebben beszerelhetők.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog