2014. október 17.

Épületszínezés egyedi igények szerint

Épületszínezés egyedi igények szerint

Épületállományunk, ezen belül társasházaink mûszaki megújításakor a legmagasabb esztétikai érték elõállításának lehetõsége éppen a homlokzatok felújításában és a felújítás során azok újraszínezésében rejlik. Sajnos a legtöbb esetben a szakma, így az építész vagy a színtervezõ kimarad a folyamatból.

A lakóközösségek egyéni döntései nyomán a nem összehangolt épületszínezések sok esetben az eredeti „panelszürke” megjelenésnél is nagyobb vizuális kárt okoznak. Elõfordul azonban, hogy a tudatos tervezõi szándék mellett nem áll rendelkezésre a kiválasztott szín, vagy a választást nehezítõ körülmények miatt eleve nem az kerül a homlokzatra, amit az építész megálmodott. Éppen ennek elkerülésére már közel két éve elérhetõ a Baumit Life színvilág, és a hozzá csatlakozó átfogó színprogram.

A 888-féle különleges színbõl álló palettán minden tervezõ megtalálja a keresett, legmegfelelõbb árnyalatot, és a megfelelõ szín kiválasztásában rengeteg eszköz áll rendelkezésére. A színrendszer 94 darab Style elnevezésû, erõteljes, a mai kor igényeinek megfelelõ alapszínének mindegyikéhez további 8 színárnyalat is tartozik. A választékot a fehér további 6 árnyalata és 36 lábazati vakolatszín teszi teljessé.

Épületszínezés egyedi igények szerint

 

Segítség a tervezõk munkájához

A Life színvilág 888 színét a tervezõknek speciálisan kialakított Big Life színkártya tartalmazza. A színrendszer adatai, valamint a különbözõ tervezõi szoftverekhez (például ArchiCAD, AutoCAD Nemetschek, Google Sketchup) használható színbeillesztõ programok a színkártyába integrált USB tárolóeszközön is rendelkezésre állnak. A Big Life 94 fõ színe külön lapon, nagyobb felületen jelenik meg, a fõ szín 8 árnyalata pedig ezek mögött helyezkedik el. A mozaik lábazati díszítõvakolatok és vakolatstruktúrák nyomtatott formában a színkártya végén találhatók meg. A tervezõk munkáját segíti a tervlapokra ragasztható színminta matricagyûjtemény is, amely megkönnyíti a színek beazonosítását.

 

A színvilág praktikus és trendi összeállításban

A Big Life színkártya kistestvére az Easy Life, amely ugyanazt a tartalmat kevesebb lapon jeleníti meg. A színkártya összesen több mint 100 oldalt tartalmaz. A Style színek és azok nyolc árnyalata egy oldalon található meg. A mozaik lábazati vakolatok és a struktúrák nyomtatott formában a színkártya mellékletében találhatók meg. Taste of Life színkártya pedig Európa leginkább kedvelt trendszíneibõl összeállított, 88-féle színt tartalmazó, szûkített kínálatot megjelenítõ színkártya, amely 20 javasolt harmonikus színkombinációt is tartalmaz. Segítségével a színválasztás még könnyebbé válik.

A Life színvilág új lehetõségeket nyújt a tervezésben, hiszen a homlokzatokon alkalmazható színek legszélesebb palettáját kínálja, megkönnyítve ezzel az építészek, színtervezõk munkáját. A legújabb trendeket követve tehát mindenki megtalálja az otthonához, stílusához leginkább illeszkedõ Life színárnyalatokat. A festékek és vakolatok nemcsak szépek, de egyben a minõséget is képviselik – ahogy ezt már a Baumit termékektõl eddig is megszokhatták a vásárlók.

Hülber Attila építész tanácsadó

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog