2014. október 17.

Épületszínezés egyedi igények szerint

Épületszínezés egyedi igények szerint

Épületállományunk, ezen belül társasházaink műszaki megújításakor a legmagasabb esztétikai érték előállításának lehetősége éppen a homlokzatok felújításában és a felújítás során azok újraszínezésében rejlik. Sajnos a legtöbb esetben a szakma, így az építész vagy a színtervező kimarad a folyamatból.

A lakóközösségek egyéni döntései nyomán a nem összehangolt épületszínezések sok esetben az eredeti „panelszürke” megjelenésnél is nagyobb vizuális kárt okoznak. Előfordul azonban, hogy a tudatos tervezői szándék mellett nem áll rendelkezésre a kiválasztott szín, vagy a választást nehezítő körülmények miatt eleve nem az kerül a homlokzatra, amit az építész megálmodott. Éppen ennek elkerülésére már közel két éve elérhető a Baumit Life színvilág, és a hozzá csatlakozó átfogó színprogram.

A 888-féle különleges színből álló palettán minden tervező megtalálja a keresett, legmegfelelőbb árnyalatot, és a megfelelő szín kiválasztásában rengeteg eszköz áll rendelkezésére. A színrendszer 94 darab Style elnevezésű, erőteljes, a mai kor igényeinek megfelelő alapszínének mindegyikéhez további 8 színárnyalat is tartozik. A választékot a fehér további 6 árnyalata és 36 lábazati vakolatszín teszi teljessé.

Épületszínezés egyedi igények szerint

 

Segítség a tervezők munkájához

A Life színvilág 888 színét a tervezőknek speciálisan kialakított Big Life színkártya tartalmazza. A színrendszer adatai, valamint a különböző tervezői szoftverekhez (például ArchiCAD, AutoCAD Nemetschek, Google Sketchup) használható színbeillesztő programok a színkártyába integrált USB tárolóeszközön is rendelkezésre állnak. A Big Life 94 fő színe külön lapon, nagyobb felületen jelenik meg, a fő szín 8 árnyalata pedig ezek mögött helyezkedik el. A mozaik lábazati díszítővakolatok és vakolatstruktúrák nyomtatott formában a színkártya végén találhatók meg. A tervezők munkáját segíti a tervlapokra ragasztható színminta matricagyűjtemény is, amely megkönnyíti a színek beazonosítását.

 

A színvilág praktikus és trendi összeállításban

A Big Life színkártya kistestvére az Easy Life, amely ugyanazt a tartalmat kevesebb lapon jeleníti meg. A színkártya összesen több mint 100 oldalt tartalmaz. A Style színek és azok nyolc árnyalata egy oldalon található meg. A mozaik lábazati vakolatok és a struktúrák nyomtatott formában a színkártya mellékletében találhatók meg. Taste of Life színkártya pedig Európa leginkább kedvelt trendszíneiből összeállított, 88-féle színt tartalmazó, szűkített kínálatot megjelenítő színkártya, amely 20 javasolt harmonikus színkombinációt is tartalmaz. Segítségével a színválasztás még könnyebbé válik.

A Life színvilág új lehetőségeket nyújt a tervezésben, hiszen a homlokzatokon alkalmazható színek legszélesebb palettáját kínálja, megkönnyítve ezzel az építészek, színtervezők munkáját. A legújabb trendeket követve tehát mindenki megtalálja az otthonához, stílusához leginkább illeszkedő Life színárnyalatokat. A festékek és vakolatok nemcsak szépek, de egyben a minőséget is képviselik – ahogy ezt már a Baumit termékektől eddig is megszokhatták a vásárlók.

Hülber Attila építész tanácsadó

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo