autodesk

2014. február 19.

Hőszigetelő és vízszigetelő rendszer egyben

Hőszigetelő és vízszigetelő rendszer egyben

Az Iso-Roll páracsatornákkal ellátott, expandált polisztirolhab hőszigetelő lemez, bitumenes szigetelőlemez kasírozással. A praktikus termék alkalmazásával jelentősen lerövidül a kivitelezési idő, hiszen egy művelettel készíthető el a hőszigetelő és páraszellőző réteg, valamint a vízszigetelés első rétege.

A jó hőszigetelő képességű, könnyű, a páracsatornáknak köszönhetően a páraszellőzésről is gondoskodó Iso-Roll lemezek gyorsan, akár utólagosan is beépíthetők. Alkalmasak egyenes rétegrendű új lapostetők hő- és vízszigetelésére, egyenes rétegrendű tetők szigetelésének felújítására, valamint lapostetők utólagos hőszigetelésére.

Az Iso-Roll lemezekhez alkalmazott polisztirol hab olyan expandált termék, amelyben a speciális páracsatornák egyrészt megakadályozzák a PS hab jellegzetes zsugorodását, másrészt gondoskodnak a kellő mértékű gőznyomás-kiegyenlítődésről és a páraszellőzésről, a széleken kialakított öntapadó átfedő részek pedig biztosítják a szigetelés folytonosságát.

Az Iso-Roll Normálhoz felhasznált bitumenes lemez üvegfátyol betétes vékonylemez, amely ideiglenes vízszigetelést nyújt, és itt az átfedések általában szárazon, ragasztás nélkül készíthetők. Jobb vízszigetelés elérésére az átfedés Iso-Bit ragasztóval rögzítendő.

Az Iso-Roll Speciál bitumenes lemeze minden esetben üvegszövet betétes vastaglemez, amely – a ragasztó bitumennel együtt – minimum 3000 g/m2 bitument tartalmaz. Az átfedések öntapadó bitumennel és szilikonpapírral ellátottak. A szilikon papírcsík eltávolítása után egyszerű összehengerléssel érhető el az átfedések vízzárósága, a csapadékvíz elvezetése, egyben ez a réteg adhatja az első vízszigetelő réteget is.

Az Iso-Roll szigetelőrendszer 2,5–5 százalék közötti lejtésű tetőkön alkalmazható ragasztással. Ha a tető lejtése 5 százalék felett van, akkor az Iso-Rollt feltétlenül Iso-Dübel mechanikai rögzítő elemmel kell rögzíteni.

Az Iso-Roll nem végleges vízszigetelés, ezért a vízhatlanság és a rendszer működőképessége érdekében további vízszigetelő rétegek alkalmazására van szükség. Az előírások szerint készített szigetelésekhez az Iso-Roll Normál esetében további egy réteg üvegfátyol betétes bitumenes hegeszthető lemez, valamint egy réteg palahintésű zárólemez beépítése szükséges. Az Iso-Roll Speciál esetében egy réteg palahintésű záróréteg beépítése elegendő. A beépítés minden esetben teljes felületű, PB lángolvasztásos hegesztést jelent.

Az Iso-Roll-lal készített tetők készülhetnek kavicsterítéssel, járólap leterheléssel is. Ebben az esetben a zárólemeznek csak a látható helyeken kell palahintésűnek lennie. Ha a járólapos leterhelést alátétpapucsokkal készítik, akkor a pontszerű terhelésre alkalmasabb polisztirolhabot kell használni.

Acél trapézlemez tetőknél vagy laza aljzat esetén az Iso-Roll alatt alul kasírozott Iso-Therm kiegészítő hőszigetelést kell alkalmazni.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog