cemix

2013. szeptember 17.

Kimagasló hőszigetelő képességű alumínium bejárati ajtó

Kimagasló hőszigetelő képességű alumínium bejárati ajtó

A Hörmann egyik legújabb terméke a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó, mely 10 cm-es ajtólapvastagságnál teljesíti az alacsony energiafelhasználású, illetve passzívházak szigorú hőtechnikai előírásait. Az ajtó nemcsak kimagasló műszaki jellemzőkkel bír, szénszálas díszítésével megjelenésében is különleges.

Hamarosan Magyarországon is kapható a 100 mm-es ajtólapvastagságú, három- vagy négyrétegű, kívül-belül biztonsági üvegbetéttel ellátott hővédő üvegezésű és rendkívül jó hőszigetelő képességű (U=0,45 W/m2K) ThermoCarbon ajtó. Az alumínium ajtólapok PU-keményhab kitöltéssel és belül elhelyezett szárnykerettel készülnek. A hő- és hanggátat képező szárnykeretprofil anyaga szén- és üvegszál erősítésű kompozit, ami ütésállóságot, merevséget és nagyfokú mechanikai szilárdságot ad az ajtónak. Természetesen az alumínium ajtótok is hőhídmentes kialakítású, és háromszoros tömítés (körbefutó dupla tömítés, valamint a lábrésznél a szél és vihar ellen védelmet nyújtó kiegészítő kefetömítés) járul hozzá a kimagasló hőszigetelő képességhez.

Kimagasló hőszigetelő képességű alumínium bejárati ajtó Kimagasló hőszigetelő képességű alumínium bejárati ajtó

A tervezők az egyedülálló műszaki jellemzők mellett a dizájnra is nagy hangsúlyt fektettek: a szénszálas díszítés igazán exkluzívvá teszi az ajtót, amihez ráadásul süllyesztett alumíniummarkolat és alumínium vagy nemesacél ajtófogantyú tartozik, mely feltűnés nélkül simul az ajtólapba. Az ajtólapok síkját a pántok sem törik meg, alapkivitelben rejtett elhelyezésűek mind a külső, mind a belső oldalon.

A ThermoCarbon ajtó kilenc ponton záródó H9 automata biztonsági zárral készül, mely önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik. Ezen felül betörésgátló RC 4 biztonsági felszereltséggel is rendelhető.

A vezeték nélküli távműködtetés érdekében az ajtókba Hörmann rádiós vevőegység integrálható, ami bármelyik Hörmann rádióadóval vezérelhető. A rendszer áramszünet esetén is biztonságosan működik: energiatartalékkal rendelkezik, így az ajtó áramkimaradáskor is nyitható, zárható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog