autodesk

2015. szeptember 07.

Könnyűszerkezetes megoldások építésekhez és felújításokhoz

Könnyűszerkezetes megoldások építésekhez és felújításokhoz

A Lindab termékei, könnyűszerkezetes megoldásai, komplett rendszerei széleskörű megoldást nyújtanak építésekhez és felújításokhoz, bármilyen típusú épületről és tetőtípusról legyen is szó. Az alábbiakban áttekintjük, hogy melyik terméknek mi az előnye, és melyek az ajánlott alkalmazási lehetőségei.

A családi házak koronája
A Lindab cserepeslemezek alkalmazhatók új épületekhez, illetve meglévő épületek felújításához a tetőszerkezet megerősítése, akár a régi tetőburkolat elbontása nélkül is. Számos változatban kaphatók; mérettől, formától, bevonattól, színtől függően választható ki az épülethez legjobban illeszkedő típus. Alkalmazásukkal a szélviharnak és a jégesőnek is ellenálló burkolat kapható. A tetőfedéshez illeszthető a rendszerben kínált Rainline ereszcsatorna-rendszer, valamint különféle kiegészítő elemek (tetőkibúvók, hóvágók, hófogók stb.).

Tökéletes vízzárás korcolással
Lakó- és középületeken egyaránt tökéletes látványt és műszaki biztonságot nyújt a Lindab korcolt síklemezfedés.

Könnyűszerkezetes megoldások építésekhez és felújításokhoz

Az úgynevezett PLX „lágy” acéllemezből helyszíni megmunkálással készített dupla állókorcos fedés összetett, tagolt, akár íves tetőformákon és homlokzaton is alkalmazható, míg a „kemény” acéllemezből gyártósoron előállított SRP Click előkorcolt tetőprofil az egyszerűbb, sík tetőfelületeken enged gyors, egyszerű és esztétikus kivitelezést.

Könnyűszerkezetes megoldások építésekhez és felújításokhoz

 

A lapostetők védelmezője
Speciális megoldás lapostetők felújítására és beázásuk meggátolására a LindabRoof tetőfelújító rendszer. A tartószerkezet és a tetőfedés a Lindab acéltermékek választékából egyedileg tervezhető. Az átalakított, megszépült külső mellett a rendszer – a kiegészítő födémszigeteléssel együtt – jelentősen javítja a hasznos tér épületfizikáját, energetikai mutatóit is (télen a javított hőszigetelő képesség, nyáron az árnyékoló hatás, a hővédelem révén). A megoldás blokkos vagy paneltechnológiával készült lakóépületekhez, vázas középületekhez vagy ipari csarnokokhoz egyaránt alkalmazható.

Ipari tetőburkolati rendszerek
Csarnokokhoz, logisztikai épületekhez nyújtanak gazdaságos tetőfelújítási lehetőséget – az akár jelentős fesztávok áthidalására is alkalmas – Lindab Coverline trapézlemezek. A rendszer külső burkolati, illetve a Construline horganyzott acél tartószerkezeti elemekkel kiegészülve akár a teljes födém- és tetőszerkezet cseréjére is tökéletes, gyors és biztonságos megoldást nyújt.

Falfelújítások könnyűszerkezetes megoldással
Meglévő homlokzatok műszaki és esztétikai felújítására kínálnak lehetőséget a Lindab könnyű acél tartóvázszerkezetre szerelt bevonatos acéllemez termékei. A hőszigeteléssel kiegészített, kiszellőztetett homlokzatburkolattal a megjelenés mellett jelentősen javíthatók a falszerkezet hőtechnikai/energetikai jellemzői. A megoldás alkalmazható téglafalas, beton- vagy meglévő könnyűszerkezetes falszerkezetek esetén is.

Épületek bővítése emeletráépítéssel
A Lindab könnyűszerkezetes termékei az emeletráépítésekhez is jó megoldást nyújtanak. Ez a megoldás előzetes statikai vizsgálatot igényel, hogy a meglévő szerkezetek biztonságosan megtartják-e a megnövelt hasznos terheket (szükség lehet ezek megerősítésére).

A Construline perforált külső falprofilokból álló, hőszigeteléssel kitöltött falpanelvázak függőleges teherhordó és/vagy térelhatároló főfalak kialakítására alkalmasak. A perforált gerincű acélprofilok jelentősen csökkentik a hőhídhatást, ezáltal számottevően javul a szerelt falszerkezet hőszigetelő képessége.

Könnyűszerkezetes megoldások építésekhez és felújításokhoz

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog