2014. április 08.

Látványos fémhomlokzat a Balaton-parton

Látványos fémhomlokzat a Balaton-parton

A homlokzat- és a tetőburkolatok megválasztásakor az esztétikai igények mellett egyre hangsúlyosabb elvárás a természeti hatásokkal szembeni ellenállóság. Ez a megfontolás vezette a tervezőket, hogy különleges Prefa-megoldás alkalmazását javasolják a Balatonbogláron Bauhaus stílusban épült családi nyaraló homlokzatképzéséhez.

A külső és belső kapcsolatot hangsúlyozó, nagyméretű megnyitások, a terasz fölé nyúló homlokzat, aminek 300 m2-e a Prefa Pfefalz termékével burkolva, négyzetes, vonalas megjelenésével különleges hangulatot sugároz.

A homlokzaton modern építészeti elemként jelennek meg az egyáltalán nem szokványos, derékszögű állókorccal kialakított, nagy ellenálló képességű, egyedi, patinazöld színű alumíniumkazetták. A környezet, a Balaton és a növényzet színeivel harmonizáló, az épület árnyékolásáról gondoskodó különleges homlokzatburkolat modern, lendületes megjelenést ad az épületnek, ugyanakkor hosszú távú védelmet is nyújt az időjárási hatásokkal szemben.

Látványos fémhomlokzat a Balaton-parton

 

Egyedi megjelenés és tartós megoldás

Bajkai Gábor építésztervező és Szabó Ádám homlokzati tervező (B3-architech Kft.) számára fontos volt, hogy a választott anyag és forma megfeleljen a megbízó által támasztott igényeknek: legyen egyedi megjelenésű és kínáljon tartós megoldást. A Prefa termékei nemcsak ellenálló-képességükkel és élettartamukkal tűnnek ki a választékból, hanem azzal is, hogy exkluzív kialakítású épületekhez is kiválóan alkalmazhatók. Így a Prefa termékekkel burkolt épületek nemcsak zaj, por, hó, szél és eső ellen válnak védetté, hanem megjelenésükben is modernek, szépek lesznek. A megrendelő eredetileg más alapanyagú fémburkolatot képzelt el, de a Prefa nagy ellenálló képességű és viharálló alumíniumburkolatának egyszerű alkalmazhatósága, felületi szépsége és az általa elnyerhető homlokzati összhatás, valamint a 40 év garancia meggyőző érvek voltak.

Látványos fémhomlokzat a Balaton-parton

 

A szakszerű kivitelezés elengedhetetlen

A bádogos munkák a Szolnok-Kas Kft. szakembereinek köszönhetően 2013 nyarán nagyjából három hónap alatt készültek el. A különböző méretű kazetták alszerkezeten történő pontos elhelyezése körültekintő munkát igényelt, és a kazetták, valamint a homlokzaton elhelyezett nyílászárók egymáshoz illesztése is nagy figyelmet kívánt – de a jó anyag hozzáértő szakember kezében szép munkát eredményezett.

 

A Prefalz kínálta előnyök

Hajlékonyságának köszönhetően könnyebben formálható, mint a legtöbb hasonló korcolt anyag. Számos kreatív felhasználási lehetőséget kínál tető és homlokzat kialakításához egyaránt: a lebegő íves tetőtől a bonyolult tetőfelépítményekig, kupolatetőkig vagy nagy felületű tetőkig. 13 féle standard színben, sima és stukkó felülettel elérhető. Tartósan megmaradó minősége pedig a gyártó által nyújtott 40 év garancia alapja.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog