cemix

2012. november 05.

Nehezen éghető egykomponensű tetőszigetelési rendszerek

Nehezen éghető egykomponensű tetőszigetelési rendszerek

A SikaRoof MTC kenhető szigetelési rendszer tetőfelújításokhoz, illetve új szigetelések készítéséhez nyújt tartós és biztonságos megoldást. Egykomponensű szigetelőanyaga révén különösen leegyszerűsíti és felgyorsítja a munkavégzést, felhordása után tíz perc elteltével pedig már esőálló.

A SikaRoof MTC (Moisture Triggered Chemistry) rendszerek olyan egyedülálló technológia előnyeit hordozzák magukban, mely következtében az anyag kötése a levegő nedvességtartalmának hatására indul be. Ez azt jelenti, hogy a vízszigetelő fólia képes kikeményedni a legszélsőségesebb körülmények között is, például extrém hőmérsékleti tartományokban vagy a legkülönbözőbb relatív páratartalmak mellett. Természetesen a SikaRoof MTC rendszereket sem ajánlott közvetlenül eső előtt bedolgozni, mivel az erős esőzés a felület esztétikai megjelenését ronthatja. (Az eső nem okoz szerkezeti károsodást a felhordott rétegekben, azok vízzárósága továbbra is megmarad.)

A SikaRoof MTC rendszerek lelke a Sikalastic réteg, ami folytonos, toldás nélküli felületével tökéletes vízzáróságot garantál. Folyékony állapotban történő bedolgozhatóságnak köszönhetően bármilyen bonyolult és tagolt csomópontban egyszerűen és nagy biztonsággal valósul meg a vízszigetelés.

Nehezen éghető egykomponensű tetőszigetelési rendszerek

A Sikalastic hidegen bedolgozható termék, a munkavégzéshez nincs szükség perzselőre, forrólevegős hegesztőre, gázlángra vagy fűtőberendezésekre, így bedolgozása nem tűzveszélyes művelet. Ez különösen fontos lehet vegyipari üzemek, repterek vagy iskolák esetében. Beépítés után a rendszer azonnal teljesíti a szigorú tűzvédelmi, tűzállósági követelményeket.

 

A SikaRoof MTC további előnyei:

  • egyszerű és gyors csomóponti kialakítás a Sikalastic Reemat fátyol segítségével;
  • jó megoldás részletképzésekhez és komplett felújításokhoz;
  • minimális anyagveszteség, mivel nincs átlapolási és vágási hulladék;
  • méretre szabott, minden ponton tökéletesen illeszkedő szigetelés;
  • a beépítés eszközigénye minimális;
  • alkalmas fémtetők, bádogosszerkezetek, vápák szigetelésének javítására;
  • gyökérállóságának köszönhetően zöldtetők vagy fordított rétegrendű tetők szigetelésére is alkalmas.

A Sika a beépített rendszertől függően akár 20 év garanciát is ad a szigetelésekre, amennyiben a garanciális feltételek teljesülnek, és a munkát a Sika által minősített szakkivitelező végzi.

 

Nehezen éghető egykomponensű tetőszigetelési rendszerek
A Sikalastic alkalmazásával a problémás, tagolt, nehezen hozzáférhető csomópontokban (áttörések, vápák, szerelvények) is folytonos lesz a vízszigetelés

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog