2014. szeptember 23.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

A csarnoképületek kialakítását meghatározó feltételek között vannak kötelezõen betartandó, illetve rugalmasabb, és bizonyos esetekben akár egymásnak ellentmondó szempontok is, ezért mindig egyedileg kell meghatározni azt a mûszaki tartalmat, amely – még ha kompromisszumok árán is – az elvárt színvonalon képes megfelelni valamennyi kívánalomnak.

Ipari csarnoképületek megvalósításakor a funkcionális követelmények mellett számos egyéb tényezõ is befolyásolja a végleges kialakítást (további építtetõi igények, szakhatósági követelmények, mûszaki követelmények, rendelkezésre álló építõanyagok, építési termékek, technológiák, építési helyszínnel és kivitelezéssel összefüggõ helyi szempontok stb.).

A Lindab acélcsarnokrendszerei között mindig található az adott követelményeknek megfelelõ megoldás. A könnyûszerkezetes Lindab-csarnokok gyors és gazdaságos, széleskörûen és rugalmasan alkalmazható megoldást kínálnak, mérettõl és funkciótól függõen egyedi, testre szabott tervezéssel, mindig a legjobb eredményt nyújtva. A Lindab elõre kidolgozott mintacsarnokokkal és tervekkel segíti már a tervezési és elõkészítési folyamatot, ingyenes mûszaki konzultációt ad és árajánlatot készít, megrendelés esetén az acél vázszerkezet statikai tervezését és a burkolati terveket (kiosztási rajzok, konszignáció, csomóponti részletrajzok) is elkészíti.

A Lindab mintacsarnok-kínálata

  • Lindab fedett szín – egyszerû szerkezetû, acélvázas, csak trapézlemez tetõburkolattal fedett, oldalán nyitott csarnok, amely a közvetlen környezeti hatások (esõ, hó, napsugárzás) ellen védi a benne tárolt árut, termékeket vagy gépeket, eszközöket.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

  • Lindab magasraktár – tárolásra, raktározásra szolgáló, teljesen zárt csarnoképület (20×48 m), hõszigetelt, kétrétegû trapézlemezes tetõ- és falburkolattal. A hatékony helykihasználás érdekében a csarnok nagy szabad belméretû (külsõ vállmagasság 12 m), amely akár többszintes polcrendszer beépítésével, akár konténerek, rakatok egymásra halmozásával optimálisan használható.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

  • Lindab gyártó mintacsarnok – ipari termelést folytató vállalkozás lehetséges infrastruktúráját biztosító, hõszigetelt tetõ- és falpanellel burkolt, acél vázszerkezetes csarnoképület. A 24×48 m-es épület teljes keresztmetszetében daruzott, ami lehetõvé teszi az alapanyagok, késztermékek mozgatását, sõt hasznos a gyártóberendezések telepítésében, karbantartásában is.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

  • Lindab logisztikai központ – nagy alapterületû (45×50 m) logisztikai csarnok, nagy belmagassággal, fõtartó acélszerkezettel, teherhordó trapézlemezes, lágyfedéses, lapostetõs födémmel és szendvicspanel falburkolattal. A logisztikai épületben az egyszerû raktározás mellett számos szolgáltató tevékenység is folyik, és 12×36 m-es, kétszintes kiszolgáló épületrész is kapcsolódik hozzá.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog