2014. szeptember 23.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

A csarnoképületek kialakítását meghatározó feltételek között vannak kötelezően betartandó, illetve rugalmasabb, és bizonyos esetekben akár egymásnak ellentmondó szempontok is, ezért mindig egyedileg kell meghatározni azt a műszaki tartalmat, amely – még ha kompromisszumok árán is – az elvárt színvonalon képes megfelelni valamennyi kívánalomnak.

Ipari csarnoképületek megvalósításakor a funkcionális követelmények mellett számos egyéb tényező is befolyásolja a végleges kialakítást (további építtetői igények, szakhatósági követelmények, műszaki követelmények, rendelkezésre álló építőanyagok, építési termékek, technológiák, építési helyszínnel és kivitelezéssel összefüggő helyi szempontok stb.).

A Lindab acélcsarnokrendszerei között mindig található az adott követelményeknek megfelelő megoldás. A könnyűszerkezetes Lindab-csarnokok gyors és gazdaságos, széleskörűen és rugalmasan alkalmazható megoldást kínálnak, mérettől és funkciótól függően egyedi, testre szabott tervezéssel, mindig a legjobb eredményt nyújtva. A Lindab előre kidolgozott mintacsarnokokkal és tervekkel segíti már a tervezési és előkészítési folyamatot, ingyenes műszaki konzultációt ad és árajánlatot készít, megrendelés esetén az acél vázszerkezet statikai tervezését és a burkolati terveket (kiosztási rajzok, konszignáció, csomóponti részletrajzok) is elkészíti.

A Lindab mintacsarnok-kínálata

  • Lindab fedett szín – egyszerű szerkezetű, acélvázas, csak trapézlemez tetőburkolattal fedett, oldalán nyitott csarnok, amely a közvetlen környezeti hatások (eső, hó, napsugárzás) ellen védi a benne tárolt árut, termékeket vagy gépeket, eszközöket.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

  • Lindab magasraktár – tárolásra, raktározásra szolgáló, teljesen zárt csarnoképület (20×48 m), hőszigetelt, kétrétegű trapézlemezes tető- és falburkolattal. A hatékony helykihasználás érdekében a csarnok nagy szabad belméretű (külső vállmagasság 12 m), amely akár többszintes polcrendszer beépítésével, akár konténerek, rakatok egymásra halmozásával optimálisan használható.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

  • Lindab gyártó mintacsarnok – ipari termelést folytató vállalkozás lehetséges infrastruktúráját biztosító, hőszigetelt tető- és falpanellel burkolt, acél vázszerkezetes csarnoképület. A 24×48 m-es épület teljes keresztmetszetében daruzott, ami lehetővé teszi az alapanyagok, késztermékek mozgatását, sőt hasznos a gyártóberendezések telepítésében, karbantartásában is.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

  • Lindab logisztikai központ – nagy alapterületű (45×50 m) logisztikai csarnok, nagy belmagassággal, főtartó acélszerkezettel, teherhordó trapézlemezes, lágyfedéses, lapostetős födémmel és szendvicspanel falburkolattal. A logisztikai épületben az egyszerű raktározás mellett számos szolgáltató tevékenység is folyik, és 12×36 m-es, kétszintes kiszolgáló épületrész is kapcsolódik hozzá.

Optimális épületek ipari, kereskedelmi funkciókra

 

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo