2013. október 31.

Szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

Szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

Alábbi cikkünkben a vakolt megjelenésű, befújt üveggyapot hőszigetelő maggal ellátott szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer gyakorlati kivitelezési lépéseit ismertetjük. A szerelt homlokzat és a befújt üveggyapot kombinációjának előnye, hogy a rendszer rögzítőelemei sehol sem okoznak átmenő hőhidat.

Az első lépés a konzolok rögzítése, majd a vázszerkezet felszerelése, amely a távtartást biztosítja a bekerülő Supafil fújt üveggyapot részére, valamint a Heraklith lapok rögzítésére szolgál. Fontos a meglévő falazathoz igazodó rögzítőelem helyes megválasztása. A vázszerkezet felszerelése során a meglévő falazat egyenetlenségei jól korrigálhatók.

Szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

A szerelt homlokzat és a befújt üveggyapot kombinációjának előnye, hogy a rendszer rögzítőelemei (beleértve a konzolt, pallót, párnafákat is) sehol sem okoznak átmenő hőhidat, hiszen nincs a teljes rendszert átszúró rögzítőelem.

A Heraklith táblákat az alkalmazástechnikai előírás szerint kell rögzíteni. Vakolt homlokzati alkalmazás esetén mind a 25x500x1000 mm méretű, mind a 25x600x1000 mm méretű fagyapot táblák alkalmazása javasolható. A táblák alá 500 mm-es vázrendszer kerül, amelyhez 20 mm-es alátéttel ellátott facsavarral rögzíthető a Heraklith burkolat. A táblákat 500 mm-es eltolással kötésben kell felrakni.

A Heraklith táblák felszerelése után következik a rendszer befújása Supafil Cavity termékkel. A technológiának köszönhetően nincs illesztési pontatlanságból adódó hőhíd. Az üveggyapot bármilyen „labirintus” minden egyes üregét kitölt.

Ez a homlokzati rendszer további párnafa váz és páraáteresztő fólia közbeiktatásával akár kiszellőztetett légréses verzióban is elkészíthető.

Szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

A fagyapot táblák vakolása során az LB Knauf által gyártott Renti javítóhabarcsot alkalmazzuk, amelybe 220 g/m2-es, nagy húzószilárdsági értékkel rendelkező üvegszövet hálót ágyazunk. A jó kivitelezés fontos feltétele a gyártó által előírt technológiai idők betartása.

Az első réteget nem szabad lesimítani, hogy a második réteg (LB Knauf Prémium alapvakolat) a lehető legnagyobb felületen köthessen hozzá. A homlokzatot páravezetési szempontból kiváló minőségű szilikon színvakolattal zárjuk le.

Bővebben: www.knaufinsulation.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog