2012. június 13.

Tömörebb felületű, jobban vágható táblák

Tömörebb felületű, jobban vágható táblák

A Knauf Insulation új termékeket vezet be a homlokzatok hőszigetelési rendszereihez és a lefelé hűlő födémekhez ajánlott ásványgyapot anyagainak kínálatában. A közeljövőben forgalomba kerülő kőzetgyapot táblák megjelenésük alapján is megkülönböztethetők lesznek a jelenlegiektől: felületüket fehéres színű, szilikát alapú gyári bevonat (kéreg) borítja.

Az új kőzetgyapot táblák könnyebben kezelhetők, mert:
• kompaktabb, tömörebb a táblák felülete;
• kisebb a felületük kiporzása;
• jobban vághatók.

Tömörebb felületű, jobban vágható táblák

Az alkalmazási területtől függően választható egyik vagy mindkét oldalán szilikát alapú gyári bevonattal borított tábla. Az egy oldalon bevont táblát célszerű kifelé fordítva beépíteni, mivel a tömött, zárt felület miatt kevesebb vakolóanyagra lesz szükség. A két oldalon bevont termékekre kérgesítés nélkül felhordható a ragasztó (ezzel a hagyományos tábláknál megszokottakhoz képest egy munkafázis elhagyható), és természetesen ezek vakolása is kevesebb anyagot igényel. Az új táblák rögzítéséhez is alkalmazható süllyesztett dübel, így a hagyományos táblákhoz viszonyítva a hőszigetelési tulajdonságok nem változnak. Lefelé hűlő födémek hőszigetelésekor az új termék akár látszó felületként is esztétikusan alkalmazható.

Tömörebb felületű, jobban vágható táblák

Az ásványgyapot táblák élképzett (fózolt) változatban is rendelhetők lesznek, melyekkel még esztétikusabb felületek készíthetők, emellett jobban elrejtik a fogadófelület egyenetlenségeit, mint a hagyományos táblák.

A Knauf Insulation új termékeivel kevesebb munkafázisban végezhető el a szigetelőanyagok beépítése, csökkentve a munkaerő-szükségletet és gyorsítva a kivitelezést.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog