2013. augusztus 07.

Üvegszálas poliészter béléses vasbeton cső

Üvegszálas poliészter béléses vasbeton cső

A gravitációs és alacsony nyomású vezetékek építéséhez alkalmas Rocla típusú vasbeton csövek hidraulikai tulajdonságainak, korrózió- és kopásállóságának javítása, fokozása érdekében új technológiával, 2-4 mm vastag üvegszál erősítésű poliészter alapanyagú béléssel készülnek.

Az AGM Beton Zrt. munkatársai által kifejlesztett és szabadalmi oltalommal védett új csőgyártási eljárással gyártott termékek egyesítik magukban a vasbeton és az üvegszál erősítésű poliészter csövek jó tulajdonságait. Az új technológia lényege, hogy a hagyományos Rocla cső belső felülete 2-4 mm vastag poliészter béléssel készül.

Üvegszálas poliészter béléses vasbeton cső

Az üvegszál erősítésű poliészter béléses Rocla csövek statikai tulajdonságai megegyeznek a hagyományos Rocla csövek statikai tulajdonságaival, hidraulikai jellemzőiket, kopásállóságukat és korrózióállóságukat tekintve ugyanakkor az üvegszál erősítésű poliészter csövek jellemző adatait hozzák, azokénál lényegesen kedvezőbb áron.

A Rocla csövek alkalmazási területe rendkívül széles: elsősorban csatornázási célokra alkalmasak, 4 bar üzemi nyomásig, de elterjedten használják utak, autópályák, vasutak alatti átvezetések, átereszek építésénél is. E területen a sajtolható csőtípus különös jelentőségű, az üzemelő közlekedési utak forgalmának zavarása és költséges provizóriumok nélkül végezhető el az átereszek építése.

Üvegszálas poliészter béléses vasbeton cső

A Rocla csövekből – függőleges beépítéssel – kialakíthatók különböző szennyvíz- és csapadékvízátemelő aknák műtárgyai, illetve kiválthatók egyéb szivattyúaknák, kutak vagy záraknák műtárgyai. Rocla csövekből kialakíthatók kisebb csapadékvíz-, esővíz-, tűzivíz- vagy akár ivóvíz-tározó medencék műtárgyai is.

hírlevél-feliratkozás

épjog