2015. április 08.

Ismét Öko City a Construma 2015-ön

Ismét Öko City a Construma 2015-ön

Látogassa meg a Construmán a „D" pavilonban az Öko City Interaktív Kiállítást és Fórumot, ahol az idei évtől szigorodó előírásoknak megfelelő, közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épületet építenek fel a Construma kiállítók építési termékéből. Az Öko City mellett Kormányzati Tájékoztató Sziget is működni fog, ahol a pályázatokról, jogszabályokról, azok alkalmazásáról, az új OTSZ-ről, kamarai szolgáltatásokról első kézből tájékozódhat!

Az Öko City 2015 Kiállítás és Fórum az ÉVOSZ-Makész, a Hungexpo Zrt. és az Energiabarát közös szervezésében valósul meg.

Az Öko City kiállításon bemutatnak egy – a 2020-as előírásoknak megfelelő – közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épületet. A bemutatóépület szerkezete több helyen nyitott lesz a rétegrendek, a felhasznált anyagok szemléletes bemutatása céljából. A felépített ház energiaigénye is nyomon követhető lesz egy interaktív bemutató táblán.

Az Öko City-n végig sétáló látogatók interaktív módon, szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a környezettudatos, költséghatékony, energiabarát építkezés, felújítás során alkalmazandó technológiákkal. Az Öko City végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a beköltözésig tartó folyamaton, segít a helyes döntések meghozatalában.

Ismét Öko City a Construma 2015-önA kiállítás központi része a Kormányzati Tájékoztató Sziget, ahol a jogszabályokról, azok változásairól, energiahatékonyságról, az építési termékek új forgalmazási szabályairól, a minősítésükről, pályázati lehetőségekről kapnak választ kérdéseikre az érdeklődők az NFM, a Miniszterelnökség, a BKIK, az ÉMI, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szakembereitől.

2015. április 17-én, pénteken a Smart City Polgármester Akadémián településvezetők részére adunk információt a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról. A polgármesterek megismerhetik, hogy milyen kötelezettségeket és lehetőségeket nyújt a NÉeS a települések számára az energiahatékonyság növelése területén. Itt ismertetik a következő években elérhető pályázati fejlesztési lehetőségeket és az ezzel összefüggő gyakorlati ismereteket.

Online előregisztráció esetén díjmentes belépésre jogosult a Construma kiállításra és az Öko City-re is. Regisztráció és részletek >>

Smart City Polgármester Akadémia, regisztráció és részletek >>

Várjuk Önt az Öko Cityben a Construma „D" pavilonjában április 15-19. között, illetve április 17-én 10:00 órától az Expo Congress Hotel Expo termében a Smart City Polgármester Akadémián.

hírlevél-feliratkozás

épjog