2022. január 05.

Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder

Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder

Az energiatakarékos épületek iránti növekvő igény és az építési piac európai szintű bővülése miatt, az európai – és egyúttal a magyar – piac minél stabilabb kiszolgálása érdekében a tető hő- és vízszigeteléséhez, illetve a zöldtetők kialakításához építőanyagokat kínáló Paul Bauder GmbH & Co történetének legnagyobb volumenű beruházásáról döntött. Az elkövetkező öt évben, több országban tervezett kapacitásbővítések összértéke a százmillió eurót is meghaladja.

Az általános alapanyag-hiányról szóló híradások, a koronavírus hatásai, az építőanyagok iránti élénk kereslet, a megakadó ellátási láncok és különösképpen a világszintű szállítmányozási nehézségek európai szinten is logisztikai problémákat generáltak. E tényezők együttes hatásai a 2021. évben a családi tulajdonú Bauder vállalatcsoportnál is átmeneti készáruhiányt eredményeztek. Mivel a cég továbbra is bővülő keresletre számít a tetőfedési anyagok európai piacán, jelentős beruházások előkészítését kezdte meg, melyek több termelőüzemét is érintik. A németországi, illetve az ausztriai gyártó üzemekben megvalósuló fejlesztések, valamint egy új gyár építése Franciaországban közel 200 új munkahelyet teremtenek. A magyar piacon a szigetelőanyagok értékesítési szervezetének bővítése szerepel a tervek között.

Az új üzemek erőforrás- és energiahatékonyság szempontjából – a legmodernebb gyártástechnológiákat alkalmazva – a legszigorúbb elvárásokat is teljesíteni fogják. A szükséges elektromos energia döntő többségét saját napelempark fedezi majd, a gyártási hulladékokat nagyrészt újrahasznosítják, az egyéb kibocsátások minimalizálása pedig piacvezető technológiák alkalmazásával valósul meg.

Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder

 

Gyárbővítések Németországban és Ausztriában

A németországi Schwepnitzben működő, magas minőségű FPO vízszigetelő lemezeket termelő gyáregységben a második gyártósor áll üzembe, ezzel a vállalat a jelenlegi kapacitását megduplázza. Ezen a telephelyen már korábban megindult egy új PVC gyártósor felépítése is. Ezek befejeztével Schwepnitzben Európa legnagyobb kapacitású és legmodernebb egyrétegű vízszigeteléseket előállító gyára fog működni.

Az ausztriai Bruck an der Leitha üzemépülete Ausztria és Közép-Európa piacainak növekvő igényeit kívánja kielégíteni, ezért e meglévő üzemépületben a második bitumenes gyártósor is elindul.

Mivel ezen országokban a PIR keményhabok jelentősége is töretlenül növekszik, új gyártócsarnok építésével e korszerű hőszigetelések gyártása Bruck-ban is megkezdődik.

A németországi Landbergben – a bevonatszigetelések termékkörének várakozáson felüli népszerűsége miatt – külön gyártóberendezés és laboratórium létesítése mellett döntött a vállalat. Ezen a telephelyen a jövőben PU alapú bevonatszigetelések gyártása zajlik majd.

 

Gyárépítés Franciaországban

A PIR keményhabok és bitumenes vízszigetelések iránti kereslet Dél-Németországban, Franciaországban és Svájcban egyaránt bővül. Emiatt az elzászi Drusenheimben a cég új üzemet épít, mindkét termékkör gyártására. Ezzel az említett régiókban a szállítási távolságok jelentős mértékben rövidülnek.

(Forrás: Bauder-sajtóközlemény)

x

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv: elkészült a tervezési segédlet

A jövő nemzedékek szószólója alapjogi összefoglalója a területhasználat települési szintű szabályozásának átalakításáról

A háborús veszélyhelyzet alatt a közbeszerzéseknél is lehet árat emelni

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

épjog