2020. június 16.

Lábazati megoldások bármilyen igényre

Lábazati megoldások bármilyen igényre

Homlokzati felújításnál hajlamosak vagyunk „szemmagasságban gondolkodni. Milyen színű legyen a bejárati ajtó, az eresz, a homlokzat, a nyílászáró, a tető, és lehetőleg harmonizáljon is egymással az egész. Időt, energiát, fáradságot nem ismerve kutatjuk a netet, járunk kereskedésekbe, nézünk meg annyi lehetőséget, amennyit csak lehet. Rendben, megvan minden. Tetszik mindenkinek, harmonizál is minden mindennel. Megrendeljük, leszállítják. Majd ekkor jön a kivitelező kérdése: mit teszünk a lábazatra? Jaj, tényleg a lábazat! Azt el is felejtettük! Gyorsan találjunk ki valamit, mert a kivitelező halad, mire kész a homlokzattal, itt kell lennie az anyagnak!

Itt fontos megjegyezni, hogy a lábazat védelme kiemelten fontos egy épület esetében. Kicsit mostoha a sorsa, hiszen „ott van alul”, „nem nézem, nem is látom”, csak a költség van vele. Azonban ez a felület is nagy terhelést kap, aminek évről évre ellen kell álljon: talaj menti fagy, hó, eső. Ezek a természeti erők mind-mind próbára teszik a felületet. Nem is beszélve arról, ha télen sózzuk a járdát, kap belőle a lábazat is – nappal az olvadt hó áztatja, éjjel megint ráfagy a sós hólé.

De milyen anyag legyen? Most menjünk újra körbe, hogy klinker vagy esetleg természetes kő? De abból is ezer meg ezerféle, -fajta van. A felülete milyen legyen? Hol vegyük? Van raktáron? Azonnal el tudjuk hozni? Milyen ragasztó kell hozzá? Milyen fugázó? Van rá még keret?

Ekkor jön a kivitelező a mindent magában foglaló megoldással: tegyünk rá Mosaic vakolatot! Gyorsan kivitelezhető, széles színválasztékban kapható, költséghatékony megoldás.

Lábazati megoldások bármilyen igényre Lábazati megoldások bármilyen igényre

A Mapei Mape-Mosaic a piacon egyedülálló színpalettával és szemcsenagysággal áll rendelkezésre. A 42 féle divatos színből mindenki ki tudja választani a homlokzattal leginkább harmonizáló árnyalatot, a kétféle struktúrával pedig további lehetőségek vannak a megrendelők kezében, melyekkel az egész homlokzat látványát befolyásolni tudják. Négyzetméterre számolt kiadósságával is kiemelkedik versenytársai közül.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo