2015. január 17.

Meghirdette az ÉMSZ az újabb Év Tetője pályázatot

Meghirdette az ÉMSZ az újabb Év Tetője pályázatot

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) pályázatot hirdet a „2014 Év Tetője" Nívódíj elnyerésére Magastető, Lapostető, Bádogos munkák, valamint Energiatudatos épületburok szekciókban.

A pályázat célja építészeti (funkcionális és esztétikai), műszaki és technológiai, valamint gazdaságossági szempontok összehangolásával tervezett és kivitelezett igényes tetők népszerűsítése.

A népszerűsítésen túlmenően a nívódíj célja, hogy az építészeti, szerkezeti, gazdaságossági szempontból megfelelően tervezett és megépített tetők tervezői, kivitelezői nyilvános elismerésben részesüljenek közös munkájukért.

Pályázni lehet minden olyan Magyarországon megépült lakó-, köz-, vagy ipari épület tetőfedésével, illetve tetőszigetelésével és kiviteli terveivel, ahol az építés jogilag rendezett engedélyek alapján folyt, a tetőt 2013. január 1. és 2014. december 31. között adták át és teljesen elkészült. Energiatudatos épületburok és zöldtetős pályamunka esetén korábban elkészült tetővel is lehet pályázni. A munka jellege új vagy felújítás (épületegyüttes vagy nagyobb beruházás esetén műszakilag és funkcionálisan külön bírálható tető-, illetve homlokzati egység) egyaránt lehet.

Az „Energiatudatos épületburok" szekcióban a nem szélsőséges, de előremutató energetikai követelmények (pl.: új építésnél a tető: < 0,15 W/m2K, a fal U < 0,20 W/m2K; felújítás esetén a tető: < 0,20 W/m2K, a fal U < 0,25 W/m2K) mellett a hőhidasság figyelembevételével megvalósított többrétegű épületszerkezetek példaértékű kivitelezését ismerik el. Ezen belül kiemelt jelentőségű minden olyan részletképzés, mely az energetikai szempontból szakszerű kivitelezést (folyamatos hőszigetelés, hőhídmentesség, illetve a hőhídak elkerülését célzó intézkedések, a nyári hővédelem megoldása, a lég- és párazárás megvalósítása, a szélzárás kialakítása, megújuló energiaforrások használata stb.) igazolja.

Az „Energiatudatos tetőtér-lehatárolás" különdíj bírálata során a rétegrendi felépítés, az alkalmazott anyagok (pl. fóliák), az átszellőztetés mértéke és szabályszerűsége további értékelési szempont.

A pályázat jellege: országos, nyilvános, névaláírásos.

A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki a tető építtetője, tervezője (kivitelezővel közösen) vagy kivitelezője volt. A pályázónak jogi felelősséggel nyilatkoznia kell, hogy a tető megvalósításában részt vevő többi fél, valamint a megrendelő és az anyaggyártó (vagy forgalmazó) a pályázat benyújtása ellen nem emel kifogást és az üzemeltető a létesítmény nyilvános megjelenítését nem ellenzi.

Egy pályázó több tetővel is pályázhat, ezek azonban egymástól független pályaműveknek tekintendők.

A pályázati kiírás és mellékletei 12.500,- Ft + áfa nevezési díj egyidejű befizetése mellett az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Titkárságán (1113 Budapest, Diószegi út 37., B ép. I. em. 102.) vehető át, illetve kérésre postán megküldik (ÉMSZ bankszámlaszám: K & H Bank, 10201099-40265007).

A pályázat részletes kiírása, valamint a dokumentációk az ÉMSZ honlapjáról letölthetők >>

 

 

hírlevél-feliratkozás

épjog